Mikko Kortelainen kokoomuksen eduskuntaryhmän pääsihteeriksi

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on valinnut ryhmän uudeksi pääsihteeriksi Mikko Kortelaisen 1.1.2019 alkaen. Nykyinen pääsihteeri Laura Rissanen siirtyy vuoden vaihteessa Sivistystyönantajien palvelukseen.

Kortelainen siirtyy eduskuntaryhmän palvelukseen valtiovarainministeri Petteri Orpon erityisavustajan tehtävistä.

Kortelaisella on pitkä kokemus työskentelystä poliittisen avustajan tehtävissä. Valtiovarainministeriön lisäksi hän on työskennellyt erityisavustajana puolustusministeriössä, työ- ja elinkeinoministeriössä, tasavallan presidentin kansliassa sekä sisäministeriössä. Lisäksi hän on aiemmin työskennellyt mm. kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteerinä sekä kokoomuksen järjestöpäällikkönä.

Pääsihteeri johtaa kokoomuksen eduskuntaryhmän kanslian toimintaa ja vastaa sen toiminnasta ja taloudesta sekä toimii ryhmäkanslian esimiehenä.