DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Edustaja Ronkainen (ps) perintöverokansalaisaloitteen hautaamisesta: “Heinonen (kok) puhuu soopaa!”

Edustaja Ronkainen (ps) perintöverokansalaisaloitteen hautaamisesta: ”Heinonen (kok) puhuu soopaa!”

Perussuomalainen kansanedustaja Jari Ronkainen ottaa kantaa eilen laajasti uutisoituun eduskunnan valtiovarainvaliokunnan päätökseen olla antamatta lausuntoa perintöveron poistoa käsitelleeseen kansalaisaloitteeseen.

”On aivan käsittämätöntä, että kansan tahdon yli kävellään noin vain. Kansalaisaloitteet tulee ehdottomasti ottaa valiokuntien käsiteltäväksi ja täysistuntoon päätettäväksi, jo ihan demokratian kunnioittamisen ja koko kansalaisaloitejärjestelmän uskottavuuden vuoksi!”, Ronkainen jyrähtää.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on aiemmin kampanjoinut näkyvästi aloitteen puolesta, mutta oli tiistaina valtiovarainvaliokunnassa mukana kaatamassa kansalaisaloitteen käsittelyn. Osa oppositiosta vaati kansalaisaloitteen käsittelyä valiokunnassa, mm. perussuomalaiset valtionvarainvaliokunnan jäsenet Toimi Kankaanniemi ja Ville Vähämäki. Heinosen mukaan kuitenkin koko oppositio RKP:ta lukuun ottamatta vastusti perintöveron poistamista.

”Heinonen puhuu soopaa! Perussuomalainen eduskuntaryhmä on vaihtoehtobudjetissaan esittänyt perintöverotuksen keventämistä ja edustaja Leena Meri on tehnyt lakialoitteenkin! Jos perintövero olisi haluttu poistaa tai kohtuullistaa, olisi hallituksella ollut lisäksi opposition perussuomalaiset ja RKP takanaan kansanedustajien enemmistön varmistamiseksi.”, Ronkainen ynnää.

Ronkainen uskoo, että hallituspuolueista ei löytynyt todellista halua perintöveron kohtuullistamiseksi. Heinosen selityksiä hän ei ole valmis nielemään.

”Hallituksella oli miljoonan taalan paikka ja kansalaisten tuki tehdä asialle jotain. Nyt se kuitenkin jätetään seuraavaan hallitusohjelmaan ja aiheeksi eduskuntavaalikeskusteluihin. Sellainen siitä tuleekin ja tämän hallituksen toiminta pidetään varmasti mielessä”, Ronkainen sanoo.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018