DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Henriksson vaatii rahoitusta aktiiviseen rokotuskampanjaan!

Tuhkarokko on melkein kokonaan hävitetty Suomesta toimivan rokotusohjelman ansiosta. On olemassa alueita Suomessa, muun muassa Pohjanmaalla, jossa tilanne valitettavasti tästä huolimatta on menossa vastakkaiseen suuntaan.

– Meillä nyt on tilanne jossa lapsi on sairastanut tuhkarokkoon Luodossa, mikä osoittaa senmitä voi tapahtua jos tarpeeksi moni ei anna rokottaa lapsiaan. On ilmiselvä että tarvitaan enemmän panostuksia tiedottamiseen vanhemmille lasten rokottamisen tarpeellisuudesta, RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

Tällä hetkellä rokotusaste esimerkiksi tuhkarokkoon, sikotautiin ja vihurirokkoon on hälyttävän alhainen monessa maakunnassa. Jotta meillä olisi toimiva laumasuoja joka suojaisi näiltä sairauksilta rokotettuja alueella tulisi olla vähintään 95%. Luodossa tämä on ollut noin 75%.

– Olen muun muassa Veronica Rehn-Kivi:n kanssa työskennellyt pidemmän ajan sen puolesta että saataisiin lisärahoitusta tähän tärkeään valistus työhön.  RKP on myös nostanut kysymystä budjettiesityksessääneduskuntaan, jossa pyydämme 200.000 euroa lisäystä valistamiseen rokotuksen tarpeellisuudestakoko maassa. Nyt on aika hallituksen ja eduskunnan ottaa asiaa vakavasti, Henriksson sanoo.

Eduskunta käsittelee parhaillaan ensi vuoden budjettia ja käy läpi eri prioriteetit.

– Tulevina päivinä ja viikkoina budjettikäsittelystä päätetään eduskunnassa. Toivon että niin kaikki hallituspuolueet kun oppositio voivat seistä meidän esityksemme takana, Henriksson lopettaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018