DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Eva Biaudet (RKP): On tärkeää että lakivaliokunta nostaa esille perheväkivallan päivittäessään lakia lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta

– Olen erittäin iloinen siitä, että eduskunnan lakivaliokunta yksimielisesti katsoi että mahdollinen perheväkivalta on huomioitava joka pykälässä, kun tuomioistuin arvioi olosuhteita huollosta ja tapaamisoikeudesta. Naisjärjestöt ovat kymmenien vuosien ajan peräänkuuluttaneet selkeitä vaatimuksia, kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) sanoo.    

Lakivaliokunta on käsitellyt hallituksen esitystä lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta koskevaa lainmuutosta. Lakivaliokunta hyväksyi yksimielisesti, että lakipykälissä nostetaan esille sen, että tuomioistuimet huoltajuuskiistoissa aina arvioivat perheväkivallan mahdollista läsnäoloa.

– Tutkimukset ovat osoittaneet, että tuomioistuimet eivät ole riittävällä tavalla huomioineet väkivaltaa huoltajuuskiistoissa, ei edes vaikka on ollut olemassa  aikaisempia tuomioita väkivaltarikoksista. Tuomioistuimet ovat voineet päättää yhteishuoltajuudesta ja ei-valvotuista tapaamisoikeuksista. Lapset jotka kohtaavat tai todistavat väkivaltaa voivat saada suuria traumoja ja siksi on äärimmäisen tärkeää että lakipykälissä selkeästi nostetaan esille, että väkivalta on huomioitavaa. 

– Kokonaisuudessaan pidän lakiehdotusta tervetulleena. Tämä on hyvä päivitys vanhaan lakiin. Uusi lakiehdotus vastaa paremmin tämän päivän vaatimuksia ja se vastaa perheiden toivetta, että lasten edut ja oikeudet aina tulevat kaiken edellä, Biaudet sanoo

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018