DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

”Verovälttely aiheuttaa vuosittain kymmenien ja taas kymmenien miljardien eurojen menetykset” – Kumpula-Natri toivottaa komission esityksen tervetulleeksi

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri toivottaa tervetulleeksi komission esityksen, jolla tähdätään yksimielisyysperiaatteesta luopumiseen verotuksiin liittyvissä EU-säädöksissä. Toteutuessaan komission keskustelunavaus tarkoittaisi, että yksittäisen jäsenmaan vastustus ei voisi jatkossa torpata enemmistön kannattamia verouudistuksia.

– Viime vuosien paljastukset, kuten Panaman paperit ja luxleaks, näyttävät viimeinkin havahduttaneen eurooppalaiset ymmärtämään verovälttelyn haitallisuuden ja sen rajat ylittävän luonteen myös Euroopan sisällä, Kumpula-Natri iloitsee.

Kumpula-Natri pitää harmillisena, että nykyään yksittäiset jäsenvaltiot voivat estää EU:ta tekemästä päätöksiä oikeudenmukaisemmasta verotuksesta. Verovälttelystä yhteiskunnille koituvat laskut ovat puolestaan langenneet rehellisten veronmaksajien harteille.

– Jäsenvaltioiden veto-oikeuden johdosta EU:n on ollut hankala puuttua verovälttelyyn. Nyt komission uuden keskustelunavauksen myötä tilanne toivottavasti helpottuu ja jäsenmaiden välinen epäterve verokilpailu saadaan loppumaan. Keskustelunavaus on tervetullut, mutta kohtaa varmasti vastustusta jäsenmailta. Nyt olisi aika katsoa laajemmin Euroopan talouden toimintaa ja yhteisiä pelisääntöjämme eikä keskittyä suojelemaan omia kapeita intressejään.

Kumpula-Natri huomauttaa, että kysymys ei todellakaan ole mistään pienistä summista. Esimerkiksi Finnwatch on arvioinut, että veromenetykset aiheuttavat Suomelle vuosittain huimat 430 – 1 400 miljoonan euron verotappiot.

– Joka ikinen vuosi Euroopan sisällä tapahtuva verovälttely aiheuttaa yhteiskunnille kymmenien ja taas kymmenien miljardien eurojen veromenetykset. Tälle on laitettava stoppi, Kumpula-Natri korostaa.

S&D-ryhmä esittelee ensi viikolla tilaamansa verotutkimuksen. Sen mukaan tällä parlamenttikaudella tehdyt toimenpiteet verovälttelyn vähentämiseksi eivät ole juurikaan vähentäneet verovälttelyä.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018