Simon Elo: Punavihreä hallitus olisi tuhoisa Suomen puolustukselle

Puolustusvoimien HX-hävittäjähankkeen päätökset tulevat pöydälle 2021. Simon Elo toteaa punavihreän hallituksen voivan olla päätöstä tehtäessä Suomen puolustukselle haitallinen.

Elo viittaa SDP:n Sanna Marinin kantaan, jonka mukaan Suomi voisi hankkia vähemmän kuin 64 hävittäjää. ”Hyvin vastuutonta, että demarit käy taistoon asiantuntija-arvioita vastaan”, toteaa Elo. “Eduskunta on jo ottanut kantaa hävittäjien hankintaan puolustusselonteossa, jossa sitouduttiin korvaamaan nykyisen Hornet-kaluston suorituskyky täysimääräisesti. Tuolloin ainoastaan vasemmiston edustaja esitti vastalauseen mietintöön. Sanna Marinin väite että eduskunta ei olisi ottanut kantaa hävittäjiin ei siis pidä paikkaansa”, faktoittaa Elo.

Kansanedustaja Elo ihmettelee myös ilmastohysterian tuomista osaksi puolustushankintojen julkista keskustelua. ”Tämäkö on todella vihreiden linja puolustuspolitiikkaan”, Elo pohtii Vihreän langan päätoimittajan Riikka Suomisen väläytystä ilmastokriisin ja turvallisuusbudjetin yhteensovittamisesta. ”Punavihreä hallitus olisi tuhoisa paitsi taloudelle niin myös Suomen puolustukselle”, Elo summaa.

Hävittäjien määrä perustuu puolustusvoimien käyttämään parvilogiikkaan sekä kahteen operaatiosuuntaan, uutisoi Iltasanomat. Myös tarjouspyynnöt uusista hävittäjistä on tehty 64 hävittäjän pohjalta. Puolustusministeri Jussi Niinistökin on aiemmin kommentoinut 64 hävittäjää olevan minimimäärä koko Suomen puolustamiseksi.