DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

SDP:n Anneli Kiljunen: Hallituksen sote-mallin tavoitteet karkaavat yhä kauemmaksi

SDP:n kansanedustaja Anneli Kiljunen muistutti kyselytunnilla, että alun perin sote-uudistusta ryhdyttiin tekemään siksi, että jokaiselle suomalaiselle voitaisiin taata paremmat palvelut, jotta ihmiset pääsisivät lääkäriin ja tulisivat hoidetuiksi. Kiljunen pitää perustuslakiasiantuntijoiden ja talouspolitiikan arviointineuvoston kuluneella viikolla esittämää kritiikkiä vakavana viestinä siitä, että hallituksen esittämällä sote-mallilla uudistuksen alkuperäisiä tavoitteita ei pystytä saavuttamaan.

‒ Tällä viikolla hallituksen sote-esitys sai jälleen kylmää vettä niskaansa niin perustuslakiasiantuntijoilta kuin talouspolitiikan arviointineuvostoltakin. Sote-uudistuksen alkuperäisten tavoitteiden saavuttamisen sijaan eniten palveluja tarvitsevien ihmisten asema uhkaa vain heiketä. Samalla näyttää yhä varmemmin siltä, että hallituksen sotelle asettama tiukka säästötavoite vaarantaa palvelujen laadun ja saatavuuden. Jo tältä pohjalta voidaan sanoa, että tätä sotea tuskin on hallituksessa rakennettu ihmisten terveys edellä, Kiljunen toteaa.

Kiljunen pitää välttämättömänä, että ihmisten pitää saada arjessaan tarvitsemat julkiset palvelut helposti ja laadukkaasti. Hän muistuttaa, että SDP on aikaisemmin esittänyt oman sote-mallinsa, jossa sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteet uudistetaan niin, että nykyisen järjestelmän hyvät puolet säilyvät.

‒ SDP on esittänyt hallitukselle oman vaihtoehtonsa sote-uudistuksen toteuttamiseksi. Nyt pitäisi keskittyä korjaamaan uudistuksella se, mikä nykyisessä järjestelmässä on korjaamisen tarpeessa, Kiljunen päättää.

 

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018