DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Sinisten Terho: Esperi Care ikävä esimerkki sote-uudistuksen välttämättömyydestä

Siniset PUOLUSTAA sote-uudistusta, jotta Esperi Caren kaltaiset laiminlyönnit loppuisivat. Vanhustenhuollossa on paljon parannettavaa. Nyt on tärkeintä saada sote-lait eduskunnasta, jotta ulkoistamiset saadaan hallintaan.

”Valvontaviranomaiset ovat toimineet oikein ja on ehdottoman hyvä, että tämänkaltaiset epäkohdat tulevat ilmi. Ongelmiin pitää puuttua kuitenkin paljon laajemmin kuin mediakohujen kautta”, Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho korostaa.

Suomen nykyjärjestelmä valitettavasti mahdollistaa tämänkaltaiset tilanteet, kun erilaisia järjestäjiä on niin paljon. Tulevassa maakuntahallinnossa esimerkiksi ikäihmisten hoivapalvelut ovat kontrolloidumpia, kun järjestäjien määrä vähenee yli 300 organisaatiosta 18 maakuntaan. Lisäksi valinnanvapauslaissa on niin kutsuttu yhteiskuntavastuupykälä, joka on nykyistä lainsäädäntöä tiukempi esimerkiksi taloustietojen avoimuuden suhteen.

”Siniset ovat jatkuvasti pitäneet esillä yhteiskuntavastuupykälän tärkeyttä. Toki yksityisiä palveluntuottajia tulee myös uudessa mallissa lisää, mutta mikään ei estä sitä nykyäänkään, koska kunnallinen itsehallinto edelleen sallii jopa kokonaisulkoistukset. Totuus on kuitenkin se, että jos sote-uudistus tälläkin vaalikaudella jää tekemättä, kunnat todennäköisesti ulkoistavat vielä lisää kun julkisen puolen ongelmia ei saada korjattua”, Terho korostaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018