DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja kansanedustaja Hanna Kosonen VM:n virkamiesraportista: Puutteellinen pohja päätöksenteolle – yrittääkö “häntä heiluttaa koiraa”?

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Hanna Kososen mukaan valtiovarainministeriön virkamiesjohdon näkemykset ensi vaalikauden talousnäkymistä tuovat realismia alkaneeseen vaalikeskusteluun.

Samalla Kosonen kuitenkin kysyy, yrittääkö “häntä heiluttaa koiraa”?

– On hyvä, että myös virkamiehet osallistuvat keskusteluun. Suomi on kuitenkin kansanvalta, ei virkavalta. Kansanvallassa poliitikot päättävät, virkamiehet valmistelevat ja toteuttavat. Välillä tuntuu siltä, että tämä on nimenomaan valtiovarainministeriössä unohtunut, Kosonen sanoo.

Kososen mielestä valtiovarainministeriön virkamiesjohdon raportti on myös sisällöllisesti puutteellinen pohjustus ensi vaalikauden päätöksenteolle.

– Esimerkiksi eriarvoisuuden torjuminen, perheiden arjen tukeminen ja vanhusten hyvinvoinnin parantaminen puuttuvat VM:n asialistalta.

– Päätöksiä tehtäessä nämä äärimmäisen tärkeät asiat eivät saa jäädä sivurooliin, vaan eri näkökulmat on huomioitava laajasti. Ensi vaalikauden iso asia nimenomaan huolenpito heikompiosaisista ja yhteiskunnallisen tasa-arvon vahvistaminen. Siksi olisi paikallaan saada evästyksiä muidenkin ministeriöiden asiantuntijoilta, Kosonen toteaa.

Kososen mukaan tilanne ei saa olla hallitusohjelmaneuvotteluissa keväällä –ketkä siellä mukana ovatkaan – se, että valtiovarainministeriö on sisäisesti tuottanut leikkausvaihtoehdot, jotka joudutaan ottamaan annettuina.

-Suomen tulevaisuutta on rakennettava muustakin kuin talousnäkökulmasta käsin. Tärkein näkökulma on ihmisten arki.  Sisältöosaajilla on usein paljon luovempia ja parempia ratkaisuja tarjottavana talousongelmienkin ratkaisemiseen. On syytä ottaa kaikki osaaminen käyttöön, Kosonen linjaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018