DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Hallitus vastasi välikysymykseen vanhusten hoidon tilasta

Kuvaaja Hanne Salonen / Eduskunta

Hallitus vastasi keskiviikkona 6. helmikuuta koko opposition välikysymykseen vanhusten hoidon tilasta.  Välikysymyskeskustelu jatkuu vielä ja sitä voi seurata suorana verkkolähetyksenä.

Välikysymykseen vastasi perhe- ja perusturvaministeri Annika Saarikko (kesk.). Saarikon mukaan vanhuspalveluiden laatusuosituksen päivityksen yhteydessä hallitus sopi säilyttävänsä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstön mitoituksen vuoden 2013 suosituksen tasolla. ”Henkilöstömitoituksessa on päästy suosituksen pohjalta jo varsin pitkälle. Nyt hallitus käynnistää valmistelun, joka pohjustaa hallitusneuvottelujen yhteydessä tehtäviä linjauksia ja vanhuspalvelulain uudistamista” Saarikko sanoi.

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja kansanedustaja Sanna Marin (sd.) totesi puheenvuorossaan, että lainsäätäjän pitää käyttää lainsäädäntövaltaa, kun suositukset osoittautuvat riittämättömiksi ja niitä on törkeällä tavalla rikottu. “Pelkkä puhe ja lupaukset tilanteen parantumisesta ei enää riitä. Lailla on varmistettava, että ikäihmisten hoito toteutuu ihmisarvoisella tavalla”, Marin sanoi.

Välikysymyksessä ovat mukana sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä, perussuomalaisten eduskuntaryhmä, vihreä eduskuntaryhmä, vasemmistoliiton eduskuntaryhmä, ruotsalainen eduskuntaryhmä, kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä, Liike Nyt -eduskuntaryhmä ja tähtiliikkeen eduskuntaryhmä.

Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta perjantaina 8. helmikuuta.

Hallituksen vastaus
Välikysymys VK 3/2018

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018