DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Elomaa: Perussuomalaisten tavoite läpi – soveltuvuuskokeet takaisin sote-alan opiskeluhakuun

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tänään tiedottanut, että sote-alan opintoihin hakevilta voidaan jatkossa vaatia soveltuvuuskoetta. Käytäntö on ollut ennenkin käytössä, mutta se poistui vuonna 2015. Perussuomalaisten kansanedustaja ja PS-Naisten puheenjohtaja Ritva “Kike” Elomaa on erittäin tyytyväinen soveltuvuuskokeiden palauttamisesta.

– Tämä on suuri helpotus, että jatkossa on mahdollisuus jo ennen opiskelua karsia opiskelijoista pois selkeästi sosiaali- ja terveysalalle soveltumattomat ihmiset. Perussuomalaiset ovat vaatineet tätä vuosia ja on hyvä, että meitä on kuultu, Elomaa päättää.

Elomaa toteaa, että vuosien aikana, jolloin soveltuvuuskokeita ei ollut, niiden puuttuminen aiheutti suuria haasteita.

– Kun mitään kokeita tai kriteerejä opiskelijoiksi hakevien suhteen ei ollut, osan lähtötaso oli peruskoulun jälkeen aivan liian heikko. Nämä ihmiset kuitenkin tulisi kouluttaa pitämään huolta ihmisistä, jotka ovat heikommassa asemassa hoidettavina, Elomaa huomauttaa.

Elomaa lisää, että kyse ei ole vain numeroista todistuksessa vaan myös henkisistä kyvyistä.

– Kaikista ei ole hoitoalalle. Se on fyysisesti mutta myös henkisesti erittäin kuormittavaa työtä. Myös henkistä jaksamista on hyvä arvioida etukäteen.

– On siis asiakkaiden ja myös itse opiskelijan kannalta tärkeää, että soveltuvuuskokeet vihdoin palautetaan. Ei ole missään nimessä opiskelijankaan etu, että hänet laitetaan opiskelemaan alaa, joka ei tunnu omalta. Sitten koulua käydään esimerkiksi vuosi ja homma jää siihen. Tämä taas johtaa pahimmillaan jopa nuoren syrjäytymiseen, Elomaa päättää.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018