Viimeisen viikon aikana on tullut ilmi niin räikeitä laiminlyöntejä vanhustenhoidossa hoivajättien yksiköissä, että yritysten toiminta ja ohjeistukset olisi syytä tutkia keskitetysti.

”KRP:n tulisi aloittaa esiselvitys siitä, ovatko Attendo, Esperi ja Mehiläinen jättäneet tietoisesti ja tarkoituksellisesti noudattamatta sopimuksiaan ja viranomaisten asiasta antamaa sääntelyä ja näin saaneet oikeudettomasti voittoa”, arvioi Vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki.

”Tämän lisäksi tulisi keskitetysti selvittää muut mahdolliset epäselvyydet yritysten toiminnassa kuten se, että vanhuksia on mahdollisesti kuollut, koska he eivät ole saaneet sitä hoivaa minkä kunnat/kaupungit ovat heille hankkineet.”

Ammattiliittojen on syytä aktiivisesti kerätä jäseniensä avulla todisteita yritysten johdon mahdollisesti antamista ohjeistuksista ja määräyksistä. Tehy, Super ja JHL voisivat olla aktiivinen KRP:n suuntaan.