DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen: Sivistysvaltiossa vammaisten oikeudet eivät ole myytävänä

Vasemmistoliiton kansanedustaja, talousvaliokunnan jäsen Hanna Sarkkinen on tyytyväinen siihen, että eduskunta sitoutuu viemään Ei myytävänä –kansalaisaloitteen tavoitteita eteenpäin. Talousvaliokunta on tänään antanut yksimielisen mietinnön, joka edellyttää valtioneuvoston nimittävän asiantuntijaryhmän valmistelemaan viipymättä tarvittavat säädösmuutokset vammaisten henkilöiden osallisuuden ja oikeussuojakeinojen vahvistamiseksi.

– Aloitteen tarkoituksena on lopettaa huutolaisuutta muistuttava nykyinen kilpailutusrumba vammaisten asumisessa ja jokapäiväiseen elämään liittyvissä palveluissa. On itsemääräämisoikeutta loukkaavaa, että kilpailutuksen kohteena olevat ihmiset eivät pääse päättämään omasta asumisestaan ja omista tärkeistä hoitosuhteistaan, Sarkkinen sanoo.

Sarkkinen kiittää muita eduskuntaryhmiä sitä, että kansalaisaloitetta ei haudattu teknisiin muotoseikkoihin vedoten, kuten hallituspuolueet tekivät maksutonta toisen asteen koulutusta ajaneen aloitteen kohdalla tällä viikolla. Talousvaliokunnan mietinnön mukaan aloitteen tavoitteen toteuttamiseksi vaadittavat lainsäädäntömuutokset valmistellaan yhteistyössä aloitteen ja vammaisjärjestöjen edustajien kanssa ja tuodaan eduskunnalle mahdollisimman pian.  

– Vammaisten oikeudet eivät voi jäädä odottamaan sote-uudistusta vaan uudistukset tulisi saada voimaan mahdollisimman pian riippumatta tulevasta hallituspohjasta ja sote-uudistuksen kohtalosta, Sarkkinen sanoo.

Vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamista vastustavan Ei myytävänä –kansalaisaloitteen allekirjoitti 72 059 kansalaista.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018