Tänään keskusteltiin kansallisen Saariostoasiain neuvottelukunnan tavoitteista tulevalle eduskuntakaudelle. Puhuttiin haasteista, mutta myös niistä mahdollisuuksista meidän ainutlaatuisella saaristollamme on.

– Saaristoliikenne on perusedellytys elävälle saaristolle, missä voi asua, elää ja työskennellä ympäri vuoden. Maantielautat ja yhteysalusliikenne pitää olla maksuttomia myös tulevaisuudessa. Myös siinä tapauksessa, että maakuntauudistus etenee ja maakunnat tulevaisuudessa rahoittavat ja päättävät saaristoliikenteestä, saaristoliikenteen taso ja maksuttomuus tulee turvata, vaati kansanedustaja Mikaela Nylander keskustelussa.

-Toinen tärkeä kysymys on turvata toimintaedellytykset perinteisille elinkeinoille kuten kalastus tulevaisuudessa. Valtio kehittää ja nostaa esimerkiksi kalastuselinkeinon jalostusasteen ja sen kautta löydetään mahdollisuuksia kalastukselle. Valitettavasti valtio ei ole löytänyt pitkäjänteisiä kestäviä ratkaisuja, miten saisimme rajattua merimetso- ja hyljekannat. Tämän takia nähdään suuri kasvu näistä lajeista saaristossa. Tasapainoa ei enää löydy kaikkialla ja tämä haittaa ammattikalastusta, sanoo Nylander.

-Tämän lisäksi ympäristöministeriö suunnittelee kevään aikana huomattavaa lisäystä uonnonsuojelualueiden laajuudelle Uudellamaalla. Olemme erittäin huolissamme mitä se tarkoittaa ammattikalastajien mahdollisuuksille harjoittaa elinkeinoaan sekä hylkeen metsästykselle. Riski on suuri, että hylkeen metsästys rajoittuu entistä enemmän, ja että ammattikalastajien oikeus nousta maihin saariin ja luodoille kiinnittääkseen kalanpyydyksiä vaikeutuu, sanoo Nylander joka myös toimii Uudenmaan ruotsinkielisen ammattikalastusjärjestön puheenjohtajana.