Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari linjaa, että seuraavan hallituksen on tehtävä merkittäviä tekoja liikenteen päästöjen vähentämiseksi ja samalla sähköistämiseksi.

Jaskarin mukaan Autoja on tulevaisuudessakin liikenteessä, mutta kokoomuslaisen vision ne mukaan liikkuvat yhä päästöttömämmin. Muutos tehdään hallitusti, joten nykyisin diesel- ja bensa-autoilla ajavien ei tarvitse liikaa huolestua. Kysymys on päästöttömyyteen kannustamisesta silloin, kun päätetään hankkia uusi auto.

”Sähköä tai biokaasua käyttävän ajoneuvon on oltava aina fossiilista polttoainetta käyttävää autoa kilpailukykyisempi viimeistään 2030-luvulla. Kokoomus on nostanut tavoitteekseen, että uusien autojen hankinnan verotus siirretään kokonaan autoilun päästöjen verotukseen. Kokoomus on ehdottanut lisäksi käyttövoimaveron poistoa kaasu- ja sähköautoilta sekä määräaikaisesti konversiotukea, jolla tuetaan auton muuntamista kaasuautoksi”, Jaskari toteaa.

Arvioiden mukaan sähköauton tehdashinta voisi tulla samalla tasolle polttomoottoriauton kanssa noin vuonna 2025. Taustalla on mm. akkutekniikan kehittyminen. Jo nykyisten arvioiden mukaan sähköautojen käyttö on huomattavasti edullisempaa kuin polttomoottoriautojen, jos tarkastellaan auton hankinnan ja käytön kokonaiskustannuksia 10 vuoden pitoajalla. Sähköauton hankintahinta voisi tulla hankintahinnaltaan samalle tasolle kuin polttomoottoriauto. Sähköauton hankkiminen on edullisempaa jo esimerkiksi Norjassa.

”Nyt on toteutettava konkreettisia ratkaisuja siihen, miten voimme vauhdittaa muutosta. Voisimme esimerkiksi porrastaa työsuhdeautojen verotusarvoa päästöjen mukaan. Sähköautosta tai muusta päästöttömästä autosta työsuhdeauton vero olisi puolet matalampi kuin perinteisessä polttomoottorissa. Työsuhdeautoihin vaikuttaminen on keskeistä, koska näin voimme saada uuden tekniikan autoja muutamassa vuodessa käytettyjen autojen markkinoille”, Jaskari summaa.