DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Europarlamentaarikko Torvalds suhteellisen tyytyväinen: Historiallinen päätös kuorma-autojen päästöistä

Taistelu hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi Euroopan Unionissa otti ison askeleen eteenpäin  maanantai ja tiistai välisenä yönä 19. helmikuuta. Euroopan parlamentti ja neuvosto pääsivät sopuun liittyen EU:n yhteisiin tavoitteisiin koskien kuorma-autojen hiilidioksidipäästöjä niin että päästöt pienenevät 15% vuoteen 2025 mennessä, ja 30% vuoteen 2030 mennessä.

Europarlamentaarikko Nils Torvalds, joka toimi liberaalin ALDE ryhmän neuvottelijana, on suhteellisen tyytyväinen saavutettuun neuvottelutulokseen.

– Neuvottelut olivat pitkät ja haastavat sillä lähtökohdat ja käsitys päästötavoitteiden suuruudesta olivat hyvin kaukana toisistaan, Torvalds kertoo. Siitä huolimatta onnistuimme määrätietoisesti työskentelemään kohti ratkaisua, joka on hyväksyttävä. Tästä huolimatta näkisimme mielellämme enemmän kunnianhimoa päästötavoitteissa, liittyen siihen kuinka paljon nolla- ja vähäpäästöisiä kuorma-autoja meillä liikkuu unionin teillä tulevan vuosikymmenen aikana. Tämä lakiehdotus on viimeinen osa lainsäädännön laatimisprosessia liittyen EU:n toimintasuunnitelmaan hiilidioksidipäästöjen vähentämisen suhteen.

– Tämän historiallisen ehdotuksen myötä pystyimme ensimmäistä kertaa  sopimaan yhteisistä pelisäännöistä liittyen raskaan liikenteen päästöjen vähentämiseen unionin teillä. Tavoite voisi olla kunnianhimoisempi, mutta se on kuitenkin askel oikeaan suuntaan vähentääkseen hiilidioksidipäästöjä sektorilla, jonka päästöt vastaavat lähes viidesosaa koko EU:n päästöistä, Torvalds korostaa.

– Päästöjen vähentyminen kuljetussektorilla turvataan sillä, että nolla- tai vähäpäästöisten ajoneuvojen saatavuus on tarpeeksi suuri. Tämä johtaa myös siihen, että ajoneuvojen valmistajilla on riittävät kannustimet nolla- ja vähäpäästöisten ajoneuvojen kriteerit täyttävien ajoneuvojen kehittämiseen ja valmistamiseen. Uskallan väittää, että onnistuimme luomaan nämä kannustimet sovitun lakiehdotuksen myötä, Torvalds toteaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018