Hoitajien tehtävä on olla hoitajia! Tämä täytyy pitää mielessä, kun keskustellaan minimihoitajamitoituksesta vanhustenhoidossa, painottaa RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet. Hän nostaa esille ne ongelmat jotka ilmenevät kun yksityiset hoivayhtiöt ja kunnalliset hoitokodit vähentävät tukitoimintoja.
 
– On olemassa esimerkkejä siitä, että tuottavuuden nostattamiseksi ollaan luovuttu tärkeistä tukitoiminnoista, kuten siivouksesta tai jostain hallinnollisesta tukitoimesta. Tämä johtaa siihen, että hoitajia kuormitetaan useilla tehtävillä joilla ei ole niin paljon tekemistä itse hoidon kanssa, Biaudet sanoo.

RKP vaatii lisää läpinäkyvyyttä hoitopalveluiden hankintaan jotta tällaisesta voidaan välttyä.
 
– Hoitajamitoitus koskee nimenomaan hoitajia. Vaikka he tekevät tärkeää työtä, niin tukitoimien henkilökunta, kuten keittiöhenkilökunta ja siivoojia, ei tule laskea tähän. Nyt on varmistettava että, vanhustenhuollossa läpinäkyvästi ilmoitetaan myös muun henkilökunnan määrä, Biaudet sanoo.