DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen Kauma: Osakesäästötili etenee vihervasemmiston piensijoittajavihamielisyydestä huolimatta

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma on tyytyväinen, että osakesäästötili etenee eduskunnassa. Talousvaliokunta esittää eduskunnalle lain hyväksymistä. Vastalauseen asiassa jättivät SDP, vasemmisto ja vihreät.

”On vaikea ymmärtää, miksi vihervasemmisto vastustaa uudistusta, jolla nimenomaan parannetaan tavallisten suomalaisten piensijoittajien asemaan ja tätä kautta helpotetaan kotimaisten yritysten rahoituksen saantia. Erityisesti hämmästelen vihreiden hyppäämistä demareiden ja vasemmiston piensijoittajavihamieliselle linjalle”, toteaa Kauma.

Osakesäästötilin tarkoituksena on kannustaa suomalaisia aktiiviseen säästämiseen ja sijoittamiseen. Samalla helpotetaan suomalaisten yritysten mahdollisuuksia saada pääomaa toiminnan laajentamiseen ja uusiin investointeihin. Kauma toivoo asian etenevän ripeästi ennen vaalikauden loppua.

Osakesäästötilejä saisivat tarjota pankit ja sijoituspalveluyritykset. Tilille saa siirtää varoja 50 000 euroon asti. Eduskunnan hyväksyessä lain tilejä pääsee avaamaan vuoden 2020 alusta. Sijoitussäästötili tukee merkittävästi kotimaista piensijoittamista ja pääomien ohjautumista kotimaisiin listautuneisiin yrityksiin.

”Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa vastaavat tilimallit ovat olleet suosittuja. Osakkeiden omistaminen ei ole enää vain harvojen etuoikeus, vaan sijoittaminen ja vaurastuminen kuuluvat kaikille”, jatkaa Kauma.

Tilin vahvuus piilee siinä, että sijoitusten tuotoista ja osingoista maksetaan verot vasta siinä vaiheessa, kun tililtä nostetaan rahaa.

”Kun tuotot pääsee sijoittamaan uudestaan ilman verojen maksua välissä, piensijoittajakin pääsee paremmin hyödyntämään korkoa korolle ilmiötä”, päättää Kauma

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018