Sinisten mielestä huoltovarmuus edellyttää vahvaa kotimaista ruoantuotantoa, jota on tarvittaessa tuettava kansallisesti. Siniset on valmiita nostamaan kansallisen tuen määrää maataloudelle. Brysselin kautta kiertävät eurot menettävät arvoaan paluumatkallaan.

“Sinisten maaseutuohjelman keskeinen tavoite on suomalaisen ruoantuotannon pitäminen vähintään nykyisellä tasollaan. Tavoitteena tulee olla, että kotimaisen ruoan osuus lautasilla kasvaa”, sanoo sinisten maaseutuohjelman tekoon osallistunut kansanedustaja ja eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja Kari Kulmala. “Lisäksi korostamme läheisyysperiaatetta. Tuotetaan lähellä ja kulutetaan lähellä. Mielestämme lähiruoan osuutta tulisi lisätä myös julkisissa hankinnoissa.”

Savo-Karjalassa asuva Kulmala on vannoutunut luomuviljelyn kannattaja. Savo-Karjalassa on suhteessa eniten luomuviljelyä Suomessa.

“Siniset haluaa puolueena panostaa luomutuotantoon ja tuotantoeläinten hyvinvointiin. Haluamme vähentää lannoitteiden ja kasvinsuojeluaineiden käyttöä”, Kulmala täsmentää ohjelman tavoitteita.

Siniset puolustaa metsästystä ja arvostaa jokamiehenoikeuksia – Jämäkkyyttä suomalaiseen suurpetopolitiikkaan

“Siniset on metsästäjien puolue. Suomessa on metsästetty iät ja ajat. On pidettävä huoli siitä, että metsästyskulttuuri säilyy vahvana”, korostaa vimpeliläisedustaja ja eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen Reijo Hongisto, joka myös osallistui maaseutuohjelman tekoon. “Metsästys on suomalaisille enemmän kuin harrastus. Se on niin riistankannan hoitoa kuin ylisukupolvista ja yhteisöllistä toimintaa.”

Siniset linjaa ohjelmassaan, että suomalaisille pitää palauttaa EU:lta valtaa päättää suurpetopolitiikastaan.

“Se ei käy, että Brysselistä ilmoitetaan, kuinka monta sutta tai karhua saa kaataa minäkin vuonna. Sitä ei voida tietää Belgiassa paremmin kuin Suomessa. Siksi siniset haluaa enemmän kansallista päätäntävaltaa esimerkiksi karhu- ja susikannoista”, Hongisto sanoo. “Meillä on ainoana puolueena linjaus suurpetopolitiikasta. Sudet ja karhut kuuluvat luontoon, mutta niiden suojelu ei saa johtaa siihen, että lasten ei voi antaa kävellä vaikka kaverilleen kylään. Pedot eivät kuulu takapihoille.”

Sinisen tulevaisuuden maaseutuohjelma

Kari Kulmalan blogi luomutuotannosta