Sinisten Ari Jalonen asettuu sitoutumattomana ehdokkaana Kasitien vaaliliiton listalle Kokoomuksen ja RKP:n kanssa. ”Jos tulen valituksi, on selvä, että siirryn lopulta Siniseen eduskuntaryhmään. Tämä on äänestäjien kuluttajansuojan kannaltakin olennainen tieto.”, Sinisten Ari Jalonen sanoo.

Poikkeukselliseen ratkaisuun päädyttiin, koska Kasitien vaaliliitto on Satakunnan korkean äänikynnyksen takia paras tapa saada Ari Jalosen osaaminen ja kokemus eduskuntaan. Ari Jalonen kommentoi Satakunnan Sinisten päätöstä Kasitien vaaliliiton listalle lähtemisestä:

”Kasitien vaaliliitto ajaa Kasitien korjaamista. Olen ollut neljä vuotta liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja ja tärkein vaaliteemani on Kasitien korjausrahojen saaminen”, Jalonen sanoo. “Jos tämä ratkaisu vaikuttaa osaltaan siihen että demarit ja vasemmistoliitto saavat Satakunnassa vähemmän edustajapaikkoja, niin olen tyytyväinen.”

”Tarkoitus on saada Jalonen läpi ja lopulta Siniseen eduskuntaryhmään”, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo. ”Kasitien vaaliliitto voi osaltaan vaikuttaa myös siten, että Antti Rinteestä ei tule pääministeriä. Se ei sinisiä haittaa,” sanoo Simon Elo.

 ”Vaaliliiton järjestely on uudenlainen, mutta Satakunnan Siniset ovat tätä menettelyä toivoneet ja Jalonen on pitänyt Sinisten puheenjohtajistoa ajan tasalla asiasta”, kertoo Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho. ”Toivomme tietenkin vaaliliitolle hyvää menestystä vaaleissa.”