DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Vasemmistoliiton Andersson ja Pekonen: “Hallitus kaatui kokoomuksen yksityistämisvimmaan ja Sipilän lehmänkauppoihin”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson

Pääministeri Juha Sipilän hallitus kaatui tänään sen markkinamallisen sote-uudistuksen törmättyä umpikujaan.

– Sipilän hallitus kaatui lopulta kokoomuksen yksityistämisvimmaan ja hallituspuolueiden sote-uudistuksesta tekemien lehmänkauppojen mahdottomuuteen. Juha Sipilä teki kohtalokkaan virheen antaessaan kokoomuksen nostaa valinnanvapausmallinsa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta määrääväksi tekijäksi, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoo.

– Nyt kaikki suomalaiset voivat huokaista helpotuksesta, kun hallitus myöntää, että sen yksityistämismallia ei voi viedä läpi.

– Tänä keväänä käydään muutosvaalit. Seuraavan hallituksen täytyy uskaltaa rakentaa oikeudenmukaista ja inhimillistä Suomea. Tämä maa tarvitsee nyt kipeästi vastuunkantajia, joilla on tarpeeksi rohkeutta pysäyttää Suomen eriarvoistuminen. Sipilän hallitukselta ei tällaista rohkeutta löytynyt, Andersson sanoo.

– Me olemme valmiit vastaamaan siihen haasteeseen ja olemme kuluneen hallituskauden aikana viestineet laaja-alaista yhteistyöhalua oikeudenmukaisen soten rakentamisessa. Hallituksen kaatuminen tarkoittaa, että siihen on vihdoin mahdollisuus, vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen sanoo.

Tiedotustilaisuudessaan Juha Sipilä väläytti soten jatkoksi kaikkien eduskuntapuolueiden pyöreän pöydän keskusteluja.

– Osallistumme mielellämme sote-uudistuksen valmisteluun sen alkuperäisten tavoitteiden, eli terveyserojen kaventamisen, palvelujen integraation parantamisen pohjalta. Samalla on huomautettava, että oppositiopuolueet ovat neljän vuoden ajan vaatineet sote-uudistuksen parlamentaarista valmistelua. Miksi Sipilälle tämä kelpaa vasta nyt?, Pekonen kysyy.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018