DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Vasemmistoliiton Jari Myllykoski: Sipilän poliittinen harakiri jättää maakuntien sote-valmisteluorganisaatiot pulaan

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski peräänkuuluttaa sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun jatkon turvaamista ja paluuta uudistuksen alkuperäisiin tavoitteisiin.      

– Pääministeri Sipilän mukaan he keskustassa jatkavat maakuntien uudistamista täysillä, mutta todellisuudessa edessä voivat olla satojen henkien YT-neuvottelut. Sipilän poliittinen harakiri jättää maakuntien sote-valmisteluorganisaatiot pulaan, Myllykoski sanoo.

– Voin kertoa, että esimerkiksi Satakuntaliitossa ei tilanteelle hurrata. Hallitus on poliittisista syistä pitkittänyt epätietoisuutta valmisteluorganisaatioissa.

Myllykoski pitää erityisen vastuuttomana hallituksen tapaa pyörittää sote-teatteria vielä siinä vaiheessa, kun markkinamallin törmääminen seinään oli jo kaikille selvää.

– Tosiasiat olisi pitänyt tunnustaa ajoissa. Olemme jatkuvasti toistaneet, että sote-uudistus pitää toteuttaa, mutta ilman toteuttamiskelvotonta markkinamallia. Nyt on tärkeää varmistaa jatko valmistelun rahoitukselle hallituksen ja eduskunnan vaihtuessa.

 – Maakunnat tarvitsevat verotusoikeuden ja vapauden päättää siitä, kuinka palvelut tuotetaan. Kun nämä turvataan niin uudistus voidaan saattaa vastuullisesti maaliin.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018