”Yrittäjyys muuttuu. Yrittäjä saattaa toimia pelkästään verkossa ilman toimitilaa ja säännöllistä palkkaa. Hän voi saada kerralla ison tuloksen ja olla seuraavan vuoden lähes tuloitta. Tällaisten tilanteiden huomiointi vaatii mm. verotuksen uudistamista”, painottaa Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho. ”On hienoa, että digitalisaatio luo uusia itsensä työllistämismahdollisuuksia. Sinisten mielestä valtion pitää tehdä kaikkensa, jotta lainsäädäntö pysyy mukana kehityksessä, eikä missään tapauksessa ainakaan estä modernia yrittämistä.”

Siniset on pienyrittäjien puolue: ”Ohjelman linjaukset on tehty puhtaasti pienyrittäjä mielessä. On hän sitten luomuviljelijä Punkalaitumelta tai e-urheilija Pornaisista.”

Modernilla pienyrittäjien puolueella on juuret syvällä maassa. Siniset jatkaa poliittista perintöä, joka alkoi jo Suomen Pientalonpoikien puolueesta, siis oman aikansa tavanomaisista pienyrittäjistä. On koko kansakunnan etu, että Suomessa on toimivat pienyrittäjien markkinat ja yritysten kasvu mahdollista kaikkialla maassa.

”Me kannustamme yrittämiseen jo pienestä pitäen. Ehdotamme mm. yrittäjyystietoa oppiaineeksi peruskouluun. Lisäksi haluamme lisää yrittäjyyslinjoja lukioihin sekä enemmän yhteistyötä korkeakoulujen ja yritysten välille”, Terho kertoo.

Otetaan käyttöön pienet ensin -periaate

Sinisten mielestä kaikessa säädösvalmistelussa olisi huomioitava nimenomaan pienten yritysten asema. Julkinen sektori pitäisi velvoittaa huomioimaan pienyritykset hankintoja kilpailuttaessaan.

”Meillä on ollut viime aikoina surullisia esimerkkejä suuryritysten toiminnasta hoiva-alalla. Suuri ei ole aina paras. Sen vuoksi julkisen sektorin pitäisi mielestämme suosia enemmän paikallisia pieniä yrityksiä hankinnoissaan, jotka tuntevat alueen ja asiakkaat. Se myös lisää alueen elinvoimaa, kun yrityksen verot ja palkat jäävät kotiseudulle”, Terho toteaa.

”Me haluamme tehdä pienyrittämisestä mahdollisimman epäbyrokraattista ja helppoa. Se on yrittäjyys- ja vaaliohjelmamme ytimessä”, Terho korostaa.

Sinisen tulevaisuuden yrittäjyysohjelma