DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Henriksson Vaasan keskussairaalasta: Teimme kaikkemme emmekä anna periksi

RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on pettynyt siihen, että eduskunta tänään päätti pienimmällä mahdollisella marginaalilla (äänet 92-91) hylätä Vaasan keskussairaalan laajaa päivystystä puoltavan kansalaisaloitteen.

– Tämä osoittaa selvästi  Keskustan ja Kokoomuksen kannan kielellisten oikeuksien turvaamiseen. Asia ei ole heille tärkeä. Tämä on erittäin valitettavaa, Anna-Maja Henriksson sanoo.

– RKP on koko vaalikauden ajan tehnyt töitä Vaasan laajan ympärivuorokautisen päivystyksen puolesta. Olemme tehneet kaikkemme, vaikka olemmekin olleet vastatuulessa. Positiivista on kuitenkin se, että eduskunta päätti RKP:n kovan työn ansiosta hyväksyä ponnen, joka velvoittaa seuraavan hallituksen ottamaan asia uudelleen käsittelyyn.

Henrikssonin mielestä päivystyskysymyksen eteenpäin vieminen on nyt seuraavan hallituksen käsissä.

– RKP olisi mieluummin ratkaissut asian jo tänään, mutta asiaan tulee nyt pieni viive. Vaasan keskussairaalalle myönnettävä laaja ympärivuorokautinen päivystys on nyt seuraavan hallituksen käsissä.

– Yksi asia on täysin selvä; emme tule antamaan periksi. RKP tulee tekemään hartiavoimin töitä sen eteen, että  seuraava hallitus ratkaisee asian ja antaa Vaasan sairaalalle laajan päivystyksen.

Henriksson painottaa, että RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivellä on ollut ratkaiseva rooli siihen, että kansalaisaloite Vaasan keskussairaalasta tuli uudelleen käsittelyyn eduskunnan täysistunnossa tämän viikon aikana.

– Ilman Veronican mahtavaa työtä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, kansalaisaloite ei olisi tullut käsitellyksi eduskunnan täysistunnossa. Veronica on koko ajan tehnyt töitä Vaasan keskussairaalan puolesta valiokunnassa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018