DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Vihreiden Emma Kari: Ilmastotoimilla on kiire – myös kansalaisten mielestä

Vihreiden kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Emma Kari iloitsee laajasta tuesta ilmastonmuutoksen torjunnalle. Ilmastobarometrin mukaan suomalaisten selvä enemmistö haluaa ilmastonmuutoksen torjunnan politiikan kärkeen sekä tulevalla hallituskaudella että Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella. 

– Nuoret ovat kuukausia lakkoilleet koulusta, jotta aikuiset tekisivät ne poliittiset päätökset, joilla ilmastonmuutos saadaan pysäytettyä. Ilmastobarometri osoittaa, että kunnianhimoiselle ilmastopolitiikalle on suomalaisten enemmistön tuki, sanoo Emma Kari.

Suomalaisten huoli ilmastonmuutoksesta on Ilmastobarometrin mukaan kasvanut selvästi edelliseen mittaukseen verrattuna. Jopa 70 prosenttia haluaa, että ilmastonmuutoksen torjunta on seuraavan hallituskauden sekä EU-puheenjohtajakauden kärkiteema.

– Suomalaisten viesti on selvä. Ensi kaudella on tehtävä kunnianhimoisempaa ilmastopolitiikkaa. Meidän on kuunneltava tutkijoita eturyhmien sijaan. Haitalliset yritystuet on ajettava alas, metsien hiilinieluja on kasvatettava ja on laadittava aikataulu fossiilisista polttoaineista luopumiselle, Kari sanoo.

Ilmastobarometrin mukaan suomalaiset pitävät suurimpana esteenä ilmastonmuutoksen torjunnalle poliitikkoja, jotka eivät tee tarpeeksi kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. 

– Vaikka kaikki puolueet puhuvat nyt ilmastonmuutoksen torjunnan tärkeydestä, puolueissa on isoja eroja. Samaan aikaan, kun Vihreät vaatii hiilineutraalia Suomea 2030 mennessä, osa puolueista tekee vaalikampanjaa pelottelemalla kansalaisia ilmastotoimilla. Huolestuneet suomalaiset ansaitsevat parempaa, Kari sanoo.

 

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018