Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen vaatii poliisia takaamaan turvallisen vaalikampanjoinnin. Miettinen ottaa Vihreässä blogissa kantaa uusnatsijärjestön viime viikonloppuiseen toimintaan Turussa ja poliisin reaktioon.

– Lehtitietojen mukaan Lounais-Suomen poliisi on kommentoinut asiaa vähättelevästi. – – Paikan päältä saatujen viestien mukaan poliisi ei ole myöskään suhtautunut vakavasti väkivaltaiseksi tiedetyn ääriliikkeen uhkaavaan läsnäoloon vaalityötä tekevien puolueiden läheisyydessä. Tämä on häkellyttävää. Poliisilla on kokoontumislain mukaan oikeus siirtää mielenosoituksen toiseen paikkaan, jos sen järjestäminen ilmoitetussa paikassa vaarantaa ihmisten turvallisuutta, Miettinen kirjoittaa.

Miettisen mukaan olennaisin ongelma ei ole uusnatsijärjestön jakamat väärennetyt kampanjamateriaalit, vaan turvattomuuden luominen vaalikentille.

– Ongelman ydin on väkivaltaiseksi tiedetty äärioikeisto kaduilla, riippumatta siitä, millaista mautonta propagandaa se jakaa esitteissään. Huolestuttavinta on, jos poliisi ei ota asiaa riittävän vakavasti, kuten Lounais-Suomen poliisin toiminnan perusteella vaikuttaa. Vihreät on keskustellut asiasta tänään Suojelupoliisin kanssa, Miettinen kirjoittaa.

– Tässä ajassa tarvitsemme taas demokratian itsepuolustusta. Väkivaltaiselle uusnatsijärjestölle, joka on jo kahdessa oikeusasteessa lakkautettu, ei ole tilaa demokratiassamme eikä kaduillamme. Odotan poliisilta valmiutta päättäväisiin toimiin vaalirauhan turvaamiseksi ja ylipäänsä ihmisten turvallisuuden takaamiseksi. Ehdokkaiden ja kampanjoinnin turvallisuus on taattava, Miettinen kirjoittaa.

Lue koko kirjoitus alta tai osoitteessa: https://www.vihreat.fi/blogit/lasse-miettinen/2019/03/vaalirauha-turvattava