Kuvaaja: Kokoomus / Kristian Tervo

Kokoomuksen Kopra: Antti Rinteen puheet ovat vakavin uhka suomalaiselle palkansaajalle – tulotasosta riippumatta

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopran mukaan Antti Rinne ja sdp lupaavat suomalaisille asioita joita ei ole mahdollista toteuttaa, ja se tie on vaarallinen.

“Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne piipahti vaalikiertueellaan lauantaina 16.3. Lappeenrannassa. Etelä-Saimaan mukaan puhetilaisuudessaan Rinne lupasi yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Lupauksissa rahaa sinkoili sinne tänne ja huolestuttavaa oli monen muun asian ohella entisen työväenpuolueen puheenjohtajan halu korottaa useita työntekoon kannustamattomia sosiaalitukia”, Kopra sanoo.

Kopran mukaan nopeasti arvioituna pelkästään Lappeenrannassa annettujen vaalilupausten hintalappu on noin 1,5 miljardia euroa vuodessa. Antti Rinne on tilaisuudesta ja kuulijakunnasta riippuen luvannut lisää rahaa milloin työttömille, opiskelijoille, eläkeläisille, tukiin, palveluihin ja niin edelleen. Siis aivan kaikille.

Veromaksajaa luonnollisesti kiinnostaa millä tämä kaikki maksetaan.

“Tähän ei olla Rinteeltä kattavaa vastausta saatu. Tiedämme jo, että odotettavissa ovat rajut veronkorotukset, mikäli Sdp pääsee asiasta päättämään. Näin ollen niiltä omillaan toimeentulevilta jotka jo nyt maksavat suurimman osan yhteiskuntamme kustannuksista tullaan Rinteen visiossa niistämään vielä enemmän”, Kopra jatkaa.

“Rinteen miljardilinko kuitenkin jakaa rahaa siihen malliin, että en usko edellisenkään riittävän. SAK:n pääkonttorilla on suunniteltu kattava varallisuusvero, jonka myötä kaikki mahdollinen omaisuus menee verolle. Tämä koskee pankkitalletuksia ja ylipäätään kaikkea omaisuutta, jota ei jo veroteta. Noinkohan varallisuusveron käyttöönotto kuuluu Rinteen suunnitelmiin?” Kopra kysyy.

Kopran mukaan tämä ainakin selittäisi sen, että Sdp kampanjoi sammutetuin lyhdyin rahan lisäämisen puolesta vailla julkituotua uskottavaa suunnitelmaa, mistä saadaan rahat alati kasvaviin menoihin.

“Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla. SDP lupaa liikoja ja se tie on vaarallinen. Kukaan ei enää edes pysy kaiken luvatun perässä, sillä rahaa on lupailtu sinne tänne jo toista vuotta kuin viimeistä päivää. Tukia ja lisää tukia valtion menoihin, miljardien eurojen edestä. Seuraavalla vaalikaudella ihmisiä odottaa massiivinen pettymys, sillä valtiolla on olemassa budjettirajoite. Kaikkea luvattua ei yksinkertaisesti voida toteuttaa”, Kopra sanoo.

Kopran mukaan sdp lupailee miljardeja, koska vaalit ovat pian ja piikkipaikka halutaan säilyttää.

“Näissä puheissa on sivutettu kaikki vastuullisen taloudenpidon periaatteet ja rajoitteet. Miljardipopulismi on tämän hetken vakavin uhka suomalaiselle palkansaajalle. Kokoomuksen keino hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja jatkumiseen on vastuullinen taloudenpito ja uudistaminen. Seuraavan taantuman varalta julkiseen talouteen tulee kerätä turvaväliä. Vain kestävällä politiikalla voimme välttää tulevat kuopat”, Kopra päättää.