DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

RKP:n Henriksson: Suomen menestys perustuu tietoon – tutkimuksen määrärahoja on korotettava!

– Korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten määrärahoja on korotettava. Suomen on oltava maa johon kannattaa investoida – siksi meidän on myös panostettava tutkimukseen ja kehitykseen. Tämä on ratkaisevaa sekä taloudellisen kasvun että työllisyyden kannalta, RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

Yksityisen ja julkisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintojen menojen osuus Suomen bruttokansantuotteesta tulisi RKP:n mukaan olla neljä prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Kaikkien koulutusasteiden ja tutkimuksen perusrahoituksen tulee olla riittävää, pitkäjänteistä ja ennakoitavaa. Kun sekä yritysten ja julkisen sektorin panostukset tutkimukseen ja kehitykseen ovat pienentyneet, vaarana on, että jäämme kehityksessä muita EU-maita jälkeen.

– En halua nähdä tilannetta jossa huippututkijat muuttavat ulkomaille sen takia, että korkeakouluja ja tutkimuslaitoksia Suomessa ei koeta houkuttelevina. Meidän pitäisi sen sijaan tehdä kaikkemme jotta voimme houkutella tutkijoita ulkomailta tänne, Henriksson sanoo.

– Panostukset uuteen tekniikkaan, tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin ovat avainasemassa myös ilmastonmuutoksen torjunnassa. Ilmastonmuutoksen vastainen työ tarkoittaa suuria mahdollisuuksia yrityksille jotka esimerkiksi kehittävät kestävämpää teknologiaa. Meidän on sekä kehitettävä jo olemassa olevia ideoita että löydettävä uusia menestystarinoita ilmastoystävällisistä innovaatioista, Henriksson sanoo.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018