DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva: Hankeyhtiöt välttämättömiä raideinvestointien toteuttamiseksi

Kansanedustaja Ilkka Kanerva: Hankeyhtiöt välttämättömiä raideinvestointien toteuttamiseksi

”SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen tyrmäämät hankeyhtiöt ovat ainoa keino rahoittaa Suomeen tarvittavat raideliikenneinvestoinnit. Yksinkertaisesti pelkällä budjettirahoituksella ei kyetä toteuttamaan välttämättömiä raidehankkeita”, sanoo kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva.

”Hankeyhtiömallilla mittavien raideinvestointien maksajiksi saadaan myös muita hankkeesta hyötyviä julkisyhteisöjä tai julkisesti omistettuja yhteisöjä. Ratkaisua raideinvestointien rahoittamiseen haettiin pitkään ja oli hienoa, että päätös emoyhtiön perustamisesta saatiin hallituksessa tehtyä”, Kanerva sanoo.

”Suomi tarvitsee kestäviä liikkumisen ratkaisuja ja nykyistä laajempia työssäkäyntialueita. Turun ja Helsingin välisen Tunnin junan suunnittelu on maan raidehankkeista pisimmällä. Suunnittelua on rahoitettu jo 40 miljoonalla eurolla ja suunnittelua tehty jo useampi vuosi. Hankkeen ensimmäinen osa Espoon kaupunkirata on investointipäätöstä vaille valmis rakennettavaksi. Hankkeen viivästyksetön eteneminen on nyt erittäin tärkeää, jotta Suomi pystyy investoinnissa hyödyntämään heti tulevan EU-rahoituskauden alussa hakuun tulevaa liikenneverkkorahaa”, Kanerva sanoo.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018