DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Perussuomalaisten Elomaa: Sähkönsiirtohintojen räjähdys on vihreiden vastuulla – asumisen ja liikkumisen hintaa laskettava

Perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa hämmästelee vihreiden puheenjohtaja Pekka Haaviston vaalipuheita sähkön hinnasta. Haavisto on ollut vaalitenteissä huolissaan sähkön kokonaiskustannusten noususta, vaikka on itse vastuussa siirtohintojen kasvusta.

– Haavisto valmisteli ja hyväksyi vastuuministerinä Kataisen hallituksen Caruna-kaupat. Hän siis on suuressa vastuussa siitä, että sähkönsiirtohinnoilla kupataan suomalaiselta veronmaksajilta voittoja ylikansalliselle sijoitusyhtiölle, Elomaa huomauttaa.

– Pieni- ja keskituloisten ihmisten elämään tämä vaikuttaa eniten. Asumisen ja liikkumisen hintaa on kevennettävä veroratkaisuin ja rajaamalla siirtoyhtiöiden tuottokatto pienemmäksi, kuten perussuomalaiset ovat esittäneet, Elomaa toteaa.

Perussuomalaiset ovat esittäneet, että siirtohintoihin puututaan laskemalla kohtuullisen tuottotavoitteen rajaa. Rajan määrittelee monimutkaisella laskentakaavalla Energiavirasto, mutta voitot ovat tällä kohtuulliseksi kutsutulla rajalla nousseet satoihin miljooniin euroihin.

Elomaa huomauttaa, että asumiskustannusten kasvaessa on väläytetty jopa uusien polttomoottoriautojen myynnin kieltämistä, polttoaineverojen korotusta sekä erilaisia haittaveroja esimerkiksi lihaan.

– Perussuomalaiset eivät hyväksy tällaisia avauksia. Näillä kuritettaisiin tuntuvimmin juuri sitä kansanosaa, joka maksaa viulut. Ostovoimaa on lisättävä – ei laskettava.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018