Euroopan parlamentin nykyinen jäsen Nils Torvalds (RKP/ALDE) järjestää Utsjoella EU-vaalikampanjansa avaustilaisuuden Tenojoen ylittävällä sillalla, lauantaina 20.4 klo. 14:00. Torvalds odottaa innolla kampanjointia koko maassa, tavoitteena on kiertää koko Suomi ennen vaalipäivää 26.5.2019.

– Minä haluan myös jatkossa olla koko Suomen Europarlamentaarikko, Torvalds toteaa.
Tämän tahdon symbolina on kampanjan tunnuslause ”Aina Hangosta Utsjoelle”. Viimeisen seitsemän vuoden aikana parlamentissa olen pyrkinyt ottamaan huomioon koko Suomen ja Euroopan yhteisen edun. Haluan myös jatkossa samalla innolla, ja ilolla, edustaa sellaista päätöksentekoa joka ottaa huomioon niin Ilomantsin metsät kuin Eckerön kalanviljelylaitokset. Suomessa ei ole ainuttakaan kolkkaa jota Europarlamentin päätökset eivät koskisi. Tämän haasteen otan vastaan, ja haluan jatkaa työntekoa tämän eteen.

– Viisi vuotta sitten olin kymmenes läpimennyt ehdokas EU-vaaleissa. Tämä on myös tällä kertaa tavoitteena, tämän isoja päätöksiä ja monia onnistumisia sisältäneen kauden jälkeen. Kaikista Suomen tämänhetkisistä kolmestatoista edustajasta, on minulla ollut suurin vastuu parlamentin ympäristö- ja ilmastopäätöksiä tehdessä, Torvalds toteaa.

Torvalds on ollut Europarlamentin jäsen vuodesta 2012 asti, ja toiminut vuodesta 2017 alkaen liberaalin ALDE-ryhmän varapuheenjohtajana. Europarlamentissa istuessaan, Torvalds on lähes kaikissa isoissa lakiehdotuksissa jotka käsittelivät ilmastonmuutosta, kantanut vastuun liberaalin ALDE-ryhmän neuvottelukannasta. Tämän lisäksi hän on vastannut useasta lakiehdotuksesta, jotka koskivat vakauttamista pankkikriisin jäljiltä. Hän on myös työskennellyt EU:n budjetin sekä kalastuskysymyksien parissa. Europarlamentaarikko Nils Torvalds on menestyksekkäästi tehnyt yhteistyötä niin puolue- kuin kulttuurirajojen yli.

– Henkilökohtaiset ja poliittiset yhteydet, sekä kyky neuvotella toimivia kompromisseja tulevat olemaan ratkaisevassa asemassa tulevan kauden aikana EU-parlamentissa. Erinäiset populistiset liikkeet, oikealla ja vasemmalla, tulevat käyttämään hyödyksensä jokaisen särön parlamentin asiallisemmassa enemmistössä. Tämän takia meidän tulee pystyä kokoamaan ja yhdistämään parlamentin järkevämmät edustajat, Torvalds painottaa.