DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Henriksson haluaa jatkaa RKP:n puheenjohtajana

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ilmoitti puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä 28.4 aikomuksestaan asettua ehdolle uudelleenvalintaa varten. Henriksson on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2016 lähtien.

– On ollut kunnia ja ilo johtaa puoluetta näinä kolmena vuotena ja olen erittäin motivoitunut jatkamaan tässä tehtävässä, Henriksson sanoo ja lisää, että suuri henkilökohtainen äänimäärä eduskuntavaaleissa (14 545 ääntä) motivoi ja velvoittaa.

– Rakastan yhteiskunnan rakentamista ja haluan viedä RKP:tä eteenpäin kohti tulevia onnistumisia. Liberaaleja, inhimillisiä arvoja tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin, Henriksson sanoo.

Linjapuhessaan puoluvaltuustolle Henriksson nosti esille poliittisen kevään, RKP:n vankan vaalituloksen, hallitusneuvottelut sekä EU-vaalit.

– Suomalaiset ansaitsevat toimintakykyisen hallituksen. Haluamme nähdä luotettavan hallituksen, joka puolustaa kaksikielistä Suomea. Hallituksen, joka haluaa tehdä yhteistyötä viedäkseen Suomea eteenpäin. Hallituksen, joka keskittyy Suomelle tärkeisiin kysymyksiin. Enemmän työpaikkoja, järkeviä hoito- ja sosiaaliturva-uudistuksia, perhevapaauudistus, toimia vanhustenhoidon puolesta, panostuksia koulutukseen ja tutkimukseen sekä vastuullista talouspolitiikkaa suurella sosiaalisella sydämellä, Henriksson sanoo.

– Tuleva hallitus tulee kantamaan suurta vastuuta ja edessä on monta kysymystä ratkottavana. Olen vakuuttunut siitä, että nämä haasteet voidaan kohdata parhaalla mahdollisella tavalla hyvällä yhteistyöllä ja luottamuksella, Henriksson sanoo.

Neljän viikon päästä Suomi käy uudestaan vaaliuurnille, kun Euroopan parlamentin vaalit järjestetään 26.5. RKP lähtee vaaleihin täydellä listalla, jossa on 20 ehdokasta, joista yhdeksän on naisia ja yksitoista miehiä. Keski-ikä on 39 vuotta. Seitsemän ehdokkaista on alle 30 vuotiaita.

– Meillä on erittäin vahva ehdokasasettelu ja RKP tulee ensi vaalikaudella tekemään töitä vahvemman eurooppalaisen Suomen ja vahvemman kansalaisten Euroopan puolesta. Olen vakuuttunut siitä, että joka ikinen meidän ehdokkaistamme olisi erinomainen europarlamentaarikko, Henriksson toteaa.

– Jokainen ehdokkaistamme on myös valmis kantamaan vastuuta ja ottamaan vastaan europarlamentaarikon tehtävän. RKP on rehellinen puolue, joka pitää huolta siitä, että äänestäjät voivat luottaa siihen, että valitut kansanedustajat ottavat vastaan tehtävänsä. On ongelmallista, että vastavalitut kansanedustajat asettuvat ehdolle eurovaaleihin heti eduskuntavaalien jälkeen. Kyse on äänestäjien kuluttajansuojasta, Henriksson lopetta.

RKP valitsee puheenjohtajansa puoluekokouksessa 7-9.6 Vaasassa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018