Ilmoitin tänään Sinisten puoluehallituksen kokouksessa, etten kesäkuun puoluekokouksessa pyri jatkokaudelle puolueen puheenjohtajaksi. En ole myöskään eurovaaliehdokas, joten käytännössä tämä tarkoittaa, että vetäydyn päivänpolitiikasta kun toimitusministerin tehtävät on hoidettu loppuun. Helsingin kaupunginvaltuutettu olen toki edelleen ministeritehtävien loputtuakin.

Eduskuntavaalien tulos oli Sinisille huono, ja puheenjohtaja kantaa siitä aina suurimman vastuun. Siniset taistelivat leijonan lailla ja lämmin yhteishenkemme on säilynyt vaalien jälkeenkin. Silti tarkan harkinnan jälkeen olen päättänyt, että nyt on uusien kasvojen ja tuoreiden ajatusten vuoro. Eurovaalikampanjamme vetää varapuheenjohtaja Tiina Ahva, joka on Suomen lahjakkaimpia nuorisopoliitikkoja ja itsekin ehdolla vaaleissa.

Annoin noin vuosikymmenen elämästäni politiikalle, ja sain nähdä lähes kaiken mitä politiikassa nähtävää on. Työskentelin ensin neljä vuotta Euroopan parlamentissa, sitten kansanedustajana, hallituspuolueen ryhmänjohtajana, ministerinä ja hallituspuolueen puheenjohtajana. Kaikesta tästä täytyy olla syvästi kiitollinen ja hallitustyössä saavutetuista tuloksista voimme kaikki olla ylpeitä.

Minulla ei ministerikauden päätteeksi vielä ole uusia henkilökohtaisia suunnitelmia valmiina. Kaikki oli pelissä eduskuntavaaleissa, kuten pitääkin. Kerron uusista suunnitelmista, kun ne kehittyvät.