Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vetoaa kaikkiin keskustalaisiin, että nämä unohtaisivat hallitushaaveet ja keskittyisivät tulevaan oppositiokauteen.

– Tänään julkaistussa HS:n gallupissa kannatuksemme on laskenut 1,1% vaalien jälkeisestä tilanteesta. Tässä puhutaan nyt satavuotiaan keskustan elämästä ja kuolemasta. Sen täytyy olla tärkeämpi asia, kuin ylimääräinen ministerisalkku tai muutama hyväksytty kynnyskysymys. Jokainen täysjärkinen näkee, että oma pelikirjamme ei ole huonostikaan kunnossa. Nyt on mentävä neljäksi vuodeksi oppositioon rakentamaan tuo kirja uudelleen.

Kärnän mielestä keskustan suurimpia ongelmia on, että puolueessa ei ole vieläkään ymmärretty, kuinka digitalisoitunutta myös politiikka nykyään on. Kärnä toteaa myös, että edes keskustan äänestäjät eivät enää tunnu tietävän, mitä varten puolue on olemassa.

– Olemme vuotaneet jo pitkään äänestäjiä niinkin erilaisiin liikkeisiin kuin perussuomalaisiin ja vihreisiin. Miksi? No koska kukaan ei enää oikein tiedä, miksi keskustaa pitäisi äänestää. Nyt tuo linja on saatettava kristallinkirkkaaksi ja sitä ei tehdä hallituksessa etenkään, jos toimimme pelkkinä SDP:n, vihreiden ja vasemmiston politiikan takuumiehinä. Keskusta on hyvin erilaisten ihmisten liike, joita yhdistää vahva usko ihmisiin, alueisiin ja alueelliseen itsehallintoon sekä väkevään aluepolitiikkaan. Vuoden 2011 vaaleissa sloganimme oli “Suomi Kuntoon”. Siinä onnistuttiin. Nyt on aika valita sloganiksi “Puolue Kuntoon”.