DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen: Hallituspohja ennakoi punavihreitä arvovalintoja

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti tänään, että hallitusneuvotteluihin lähtevät SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

–  Rinteen valinta hallituspohjaksi ei tullut yllätyksenä. Näin hän pyrkii tukkimaan hallituskaudella uhkaavat vuodot niin puolueen vasemmasta kuin oikeasta kyljestä, Räsänen arvioi.

– Rinteen ratkaisu herätti huolen talouden, yrittäjyyden ja työllisyyden kehityksen puolesta. Ryhdytäänkö pitkää listaa vaalilupauksista lunastamaan velkarahalla tulevien sukupolvien kustannuksella? Kavennetaanko yrittäjien toimintaedellytyksiä luoda työtä ja toimeentuloa?

Punavihreä hallituspohja merkitsee myös ideologisia arvovalintoja perhe- ja lapsipolitiikassa sekä elämänsuojelussa. Unohdetaanko nyt lapsen etu ja perheiden valinnanvapaus perhevapaita uudistettaessa? Tehdäänkö sukupuolen valinnasta ilmoitusasia? Sivuutetaanko lasten ja nuorten kasvurauha translain muutoksilla? Ryhdytäänkö omaan lainsäädäntöömme rakentamaan väyliä eutanasialle sen sijaan, että jokainen tarvitseva saisi oikeuden laadukkaaseen saattohoitoon?

KD kävi viime sunnuntaina Rinteen kanssa tarkentavia keskusteluja. Toimme avoimesti ja rehellisesti tavoitteemme ja omat kynnyskysymyksemme hallitukseen lähdölle. Kävimme keskustelua rakentavassa hengessä, Räsänen kommentoi.

Eduskuntaryhmämme arvostaa vaikuttamismahdollisuutta oppositiossa. Teemme jatkossakin rakentavaa oppositiopolitiikkaa. Erityisesti toivon, että suuria, vaalikaudet ylittäviä uudistuksia, kuten SOTE-uudistusta sekä sosiaaliturvauudistusta ryhdyttäisiin valmistelemaan parlamentaarisesti.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018