DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Perussuomalaisten Niikko: Ammattijärjestöjen jäsenmaksutuloja ei pitäisi voida käyttää vaalirahoitukseen

Eduskunta keskusteli tänään puoluerahoituksen valvonnasta vuonna 2018. Keskustelu kirvoitti kiivasta kritiikkiä ammattiliittojen vasemmistopuolueille antamaa suoraa tai epäsuoraa tukea kohtaan. Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko totesi, että ammattiliittojen jäsenmaksujen ohjaaminen vaalitueksi pitäisi kieltää kokonaan.

– Onko nämä vaalit ostettu rahalla? SAK ja sen alaiset liitot jakoivat 1,39 miljoonaa euroa Vapaiden valtakunta –kansaliikkeelle. Jos ei se ole korruptiota, niin ainakin se on törkeää vaalivaikuttamista, Niikko totesi.

Vapaiden valtakunta –kampanja on virallisesti puolueeton liike, mutta kun liikkeen rahoitusta ja toimintaa edes pinnallisesti tarkastelee, on selvää, että liike tukee vasemmistolaisia puolueita ja ehdokkaita kampanjallaan.

– Vaalivaikuttamisesta on viime aikoina puhuttu paljon. Jos ja kun vaikuttaminen on moitittavaa, niin miten tällainen on hyväksyttävämpää? Niikko kysyi.

– Tavallinen äänestäjä on huolissaan rakenteellisesta korruptiosta, joka Suomessakin vallitsee. Vaalirahoitusta toki voidaan ottaa vastaan, mutta etiikka pitää olla kunnossa. Vaalirahoituslaki ei aseta tällä hetkellä mitään rajaa tällaiselle toiminnalle, jossa ammattijärjestöt voivat syytää miljoonia vaalivaikuttamiseen.

Niikko esitti, että vaalirahoituslakia tulee muuttaa niin, ettei verovapaita ammattijärjestöjen jäsenmaksutuloja voisi käyttää vaalirahoitukseen.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018