DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Keskustan Mikko Kärnä: Kokoomus ei ole kertonut, miten se olisi vaalilupauksensa rahoittanut

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä huomauttaa, että nyt keskustaa kritisoiva ja muka kovasti taloudesta huolissaan oleva kokoomus ei ole itse kertonut, miten se olisi aikonut omat vaalilupauksenaan rahoittaa.

– Kokoomus halusi vaaliohjelmassaan esimerkiksi pidentää esiopetuksen kaksivuotiseksi, alentaa varhaiskasvatusmaksuja, korvata sisäilmaongelmaiset koulut, nostaa TKI-panostukset 4 prosenttiin bruttokansantuotteesta, luoda nuorille harrastustakuun, korottaa takuueläkkeitä ja lääkekorvauksia, lisätä viranomaisten resursseja, nostaa kehitysyhteistyömäärärahoja ja luoda “tunnin junayhteyksiä” seutukaupunkien välille. Kokoomuksella ei kuitenkaan ollut mitään mallia, miten se olisi lupauksensa rahoittanut. Ehkä tämä olikin lopulta se seikka, joka muodostui hallitustunnustelija Rinteelle ylitsepääsemättömäksi? En tiedä.

Kärnä muistuttaa, että talouden realiteettien huomioiminen on usein mitä suurimmissa määrin nollasummapeliä.

– Nyt on aika arvioida tätä vastuullisesti hallitusneuvotteluissa olevien puolueiden kesken Säätytalolla. Keskustalla on omat kynnyskysymyksensä. Kokoomuksen edustajat saavat sen sijaan tyytyä kiukuttelemaan eduskunnassa. 

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018