Seitsemän tähden liike rp ilmoitti 13.5. julkaisemallaan tiedotteella, että se oli viikonloppuna pitämässään sääntömääräisessä vuosikokouksessa päättänyt asettaa valtiotieteen tohtori Paavo Väyrysen puolueen ehdokkaaksi vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Samassa yhteydessä päätettiin perustaa kansanliike, jonka kautta kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus tukea Väyrysen valintaa.   

Tiedotteessa kerrottiin, että Paavo Väyrynen oli pyytänyt eroa Tähtiliikkeen puheenjohtajuudesta ja myös puolueen jäsenyydestä. Hänen kerrottiin johtavan puoluetta eurovaaleihin saakka, minkä jälkeen puoluehallituksen oli määrä järjestäytyä uudelleen. Tällöin luvattiin myös kertoa Tähtiliikkeen tulevasta toiminnasta.   

Uudelleenjärjestäytyminen on toteutettu eilen pidetyssä puoluehallituksen kokouksessa. Seitsemän tähden liike rp:n puheenjohtajana toimii seuraavaan sääntömääräiseen vuosikokoukseen saakka Seppo Hauta-aho, joka hoitaa edelleen myös puoluesihteerin tehtävät.

Kuten 13.5. julkaistussa kannanotossa todettiin, Tähtiliike pyrkii nyt Suomen poliittisen järjestelmän uudistamiseen ja Suomen poliittisen suunnan muuttamiseen ensi sijassa presidentinvaalien kautta. Presidentinvaalikampanjaa ryhdytään pohjustamaan kansanliikkeen puitteissa.

Presidentinvaalien yhteydessä Suomen poliittisen elämän vaihtoehdot pelkistyvät ja selkiytyvät. Tällä on toivottavasti tervehdyttävä vaikutus myös parlamentaarisen järjestelmän toimintaan. Tähtiliike aikoo olla mukana vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.