DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin: Facebook on saatava rikosoikeudelliseen vastuuseen sananvapauden rajoittamisesta

Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin on jättänyt tutkintapyynnön poliisille. Vallin pyytää poliisia selvittämään, että onko Facebook syyllistynyt rikokseen estämällä Vallinin Facebook-päivitysten tekemisen tärkeimpänä vaaliaikana kahta viikkoa ennen vaalipäivää. Vallinin saamaan julkaisueston pituus oli 30 vrk ja se alkoi eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä eli 1.4.2019:

”Mielestäni tämä Facebookin perusteeton toimenpide häiritsi huomattavasti vaalikampanjaani, se oli demokratian ja perustuslain vastaista ja selkeää vaalivaikuttamista. On demokratian kannalta äärimmäisen vakava asia rajoittaa julkista toimintaani tärkeimpänä kampanja-aikana. Estämällä mielivaltaisesti päivitysteni tekemisen Facebook syyllistyy mielivaltaiseen sensuuriin ja informaatiovaikuttamiseen.”-Vallin jyrähtää

Vallin lainasi suoran sitaatin Suomen Uutisten jutusta, jossa kerrottiin kriminaali- ja oikeuspoliittisen instituutin tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan tietyillä ulkomaalaisilla ryhmillä on yliedustus monissa eri rikostyypeissä Suomessa:

”Kyseessä on Krimon tieteellinen tutkimus. Suomessa käydään jatkuvaa keskustelua tiede- ja tutkimuslaitosten tutkimustuloksista. Estämällä toimintani Facebook syyllistyy sananvapauteni rajoittamisen lisäksi tieteen tutkimustuloksiin liittyvän tärkeän julkisen keskustelun estämiseen. Mikäli esitutkinta ei johda syyteharkintaan ja syytteen nostamiseen Facebookia vastaan, niin koko oikeusvaltion olemassaolo on kyseenalaistettu. Minusta on äärimmäisen tärkeää, että kansalaisille tehdään tämän tutkintapyynnön myötä selväksi, että saako vaalityötä tehdä demokraattisessa maassa vapaasti ilman pelkoa keskustelun estämisestä, vai hyväksyykö Suomen poliisi ja oikeuslaitos mielivaltaisen julkisen keskustelun rajoittamisen?”.-Vallin linjaa.

Vallin sanoo ryhtyvänsä vielä kovempiin toimenpiteisiin, mikäli esitutkinta ei johda syyteharkintaan: ”Aion tehdä kantelun Facebookin toiminnasta Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen, mikäli en saa omassa kotimaassani oikeutta puhua vapaasti eduskuntavaaliehdokkaana. Tuskin koskaan Suomessa on demokratian perusoikeudet olleet näin kovalla koetuksella kuin nyt.”-Vallin toteaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018