Kansanedustaja Leena Meri valittiin tänään eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtajaksi. Meri on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri ja varatuomari.

Meri on toisen kauden kansanedustaja ja hän on toiminut aiemmin muun muassa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja perustuslakivaliokunnan jäsenenä.

Meri on ollut myös kuntapolitiikassa mukana ja toimii Hyvinkään kaupungin valtuustossa ja kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana toista kauttaan.

Lakivaliokunta käsittelee muun muassa perhe-, jäämistö-, velvoite- ja esineoikeutta, rikos- ja prosessioikeutta, tuomioistuimia sekä vankeinhoitoa koskevaa lainsäädäntöä.

Meri on työskennellyt maistraatissa lakimiehenä ja henkikirjoittajana sekä erikoistunut opiskeluissaan ja työelämässä perhe- ja jäämistöoikeuteen.  Meri on työskennellyt lisäksi käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa sekä toiminut omassa lakiasiaintoimistossa, joten myös rikosoikeudelliset asiat ja tuomioistuinlaitos sekä prosessioikeus ovat tulleet tutuksi.

”Olen todella innostunut lakivaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä. Siellä pääsen tuomaan omaa osaamistani ja kokemustani käytännön työelämästä suoraan lainvalmisteluun eduskunnassa”, Meri toteaa. 

”Myös viime kauden jäsenyys perustuslakivaliokunnassa on hyvä pohja lakivaliokunnan puheenjohtajan tehtävälle”, Meri jatkaa.