Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra sanoo pelkäävänsä, että hallitus päättää noutaa niin sanotut ISIS-äidit ja näiden lapset pian Suomeen.

– Hallituksen koostumus huomioiden pidän sitä todennäköisenä. Vähitellen keskustelu käännetään ihmisoikeuskysymykseksi, ja kuten entuudestaan tiedämme, vihervasemmisto kuuntelee paljon mieluummin ihmisoikeus- ja perustuslakiasiantuntijoita kuin esimerkiksi terrorismin tutkijoita.

Pään katkojien ja kiduttajien ihmisoikeudet

Juhannuksen alla joukko professoreita lausui, että Suomella on velvollisuus avustaa ISIS-naisten ja näiden lasten tuomisessa maahan.

– Kunpa sama joukko joskus yhtä ponnekkaasti vaatisi, että suomalaisia vanhuksia tai vammaisia tulee auttaa. Mutta ei. Mitä kaukaisempi ja haitallisempi kohde, sitä enemmän meidän tulee vaatia ihmisoikeuksia toteutettavaksi. Tämä on onneksi aika monen suomalaisen oikeustajun vastaista, Purra sanoo.

Ei velvollisuuksia ISIS:iä kohtaan

Purran mukaan vetoaminen Suomen velvollisuuksiin ISIS-järjestön toimintaan osallistuvia kohtaan ei ole millään tavalla kestävää.

– Suomella ei ole velvollisuuksia terroristiseen toimintaan ja hirmuhallinnon tukemiseen osallistuneita naisia kohtaan. ISIS on äärimmäistä väkivaltaa ja jihadismia toteuttava ihmisvastainen järjestö, ja kyseiset naiset – suomalaisia tai “suomalaisia” – ovat varmasti tienneet tämän lähtiessään matkaan, Purra sanoo.

– Naiset ja erityisesti vanhemmat lapset olisivat merkittävä turvallisuusuhka, kuten useampi asiantuntija on todennut. Joidenkin arvioiden mukaan naiset ovat jopa vaarallisempia kuin ISIS-miehet. Vaikka lapset ovat tietysti syyttömiä omaan tilanteeseensa, on melko selvää, että heitä ei onnistuttaisi tuomaan Suomeen, ilman että äidit tulisivat mukana, Purra sanoo.

Suomalaisten turvallisuus tärkeintä

Jotkut maat ja myös suomalaiset poliitikot ovat peräänkuuluttaneet kansainvälisen tuomioistuimen perustamista.

– Ei sekään toimisi, ja useimmat kai ymmärtävätkin sen. Rikoksia ei voitaisi osoittaa toteen. Lopputulos olisi sama, vain isommin kustannuksin, Purra sanoo.

– ISIS-naisia ei pidä avustaa Suomeen. Liberaalin oikeusvaltion tulkinta on perverssi, mikäli se näkee, että suomalaisten turvallisuus on toissijaista ISIS-naisten turvallisuudelle.