DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Perussuomalaisten Antikainen: Puoluetukiin 7,4 miljoonan lisäys – eikö vihervasemmiston ahneudella ole mitään rajaa?

Valtio tukee tänä vuonna puolueiden toimintaa lähes 30 miljoonalla eurolla. Kun keskusta koki ennätysmäisen, 18 eduskuntapaikan tappion, kepun saama puoluetuki romahti lähes 2,7 miljoonalla eurolla. Iltalehden tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa tilanne on aiottu korjata jopa 25 % “tasokorotuksen” muodossa, kun SDP:n puoluesihteeri Rönnholmin mukaan puoluetuen suuruus on useita kymmeniä prosentteja “jäljessä” aikaisemmasta tasosta.

“Puoluetukia on viime vuosina tarkoituksellisesti laskettu. Kyse on ollut siitä, että kun tavallisiin kansalaisiin on kohdistettu säästöjä, myös puoluekentältä on edellytetty säästöjä. On katsottu, että säästöjä vaativat eivät saa olla säästötalkoissa vapaamatkustajia. Perussuomalaiset vastustivat viime vaalikaudella ainoana puolueena puoluetukien korotusta, joka muka tarvittiin maakuntavaalien takia. Vaalit jäivät pitämättä, mutta rahat kyllä menivät”, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen moittii.

Jos Rönnholmin tarpeelliseksi katsoma korotus toteutetaan, hallituspuolueista SDP saa lisää lähes 1,5 miljoonaa, keskusta 1,1 miljoonaa, vihreät 741 tuhatta, vasemmistoliitto 593 tuhatta ja RKP 333 tuhatta euroa.

“Vihervasemmistohallitus esittää jo tällä viikolla eduskunnan käsittelyssä olevassa lisätalousarviossa liki kolmen miljoonan lisäystä loppuvuodelle valtioneuvoston kanslian toimintamenoihin, kun Rinteen hallitus palkkaa peräti 82 valtiosihteeriä ja erityisavustajaa edellisen hallituksen 42 avustajan sijaan. Siis melkein kaksinkertaisen määrän. Näistä monet ovat hallituspuolueiden eduskunnasta pudonneita kansanedustajia, jotka saivat nyt palkkioviran ja samalla roiman palkankorotuksen. Nyt sitten halutaan nostaa vielä puoluetukia yhteensä 7,4 miljoonalla euroilla. Samaan aikaan eläkeläisille luvattu vappusatanen on kutistumassa olemattomiin. Eikö vihervasemmiston ahneudella ole mitään rajaa?”, Antikainen tivaa.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018