DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Romanian COSAC-konferenssi päättyi. Suomen EU-puheenjohtajuusohjelma eduskunnassa huomenna

Kansallisten parlamenttien EU-valiokuntien ja Euroopan parlamentin edustajien konferenssi COSAC järjestettiin Bukarestissa 23.–25. kesäkuuta.

Romanian EU-puheenjohtajuuden viimeinen parlamentaarinen konferenssi keskusteli EU:n kauppasuhteista, eurooppalaisen koulutusalueen merkityksestä sisämarkkinoille sekä innovaatio- ja teknologiaperusteisen talouden vahvistamisesta.

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Satu Hassi (vihr.) kiitti kokouksen päättäneessä puheenvuorossaan Romaniaa erinomaisesta työstä EU:n puheenjohtajana ja toivotti parlamentaarikot tervetulleiksi Suomen puheenjohtajakauden kokouksiin.

Suomen puheenjohtajakauden kansallinen ohjelma esitellään eduskunnan täysistunnossa huomenna pääministerin ilmoituksena. Puheenjohtaja Hassi kertoi ohjelman painottavan hallitusohjelman mukaisesti mm. kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa, oikeusvaltioperiaatetta EU:n menestyksen perustana sekä monenkeskisen kansainvälisen yhteistyön vahvistamista.

COSAC:iin osallistuvat eduskunnasta myös suuren valiokunnan 1. varapuheenjohtaja Jani Mäkelä (ps.), Johannes Koskinen (sd.), Pia Kauma (kok.) ja Jouni Ovaska (kesk.).

Suomen EU-puheenjohtajakauden ensimmäinen parlamentaarinen kokous on COSAC-puheenjohtajien kokous 21.–22. heinäkuuta. COSAC:in yleiskokous järjestetään Helsingissä joulukuun alussa. Lisätietoa eduskunnan järjestämistä puheenjohtajakauden kokouksista on koottu sivustolle parleu2019.fi.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018