Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma hämmästelee tänään eduskunnan täysistunnossa tapahtunutta äänestystä, jossa kaikki espoolaiset hallituspuolueiden kansanedustajat äänestivät Espoon kaupunkiradan budjettilisäystä ja rakentamista vastaan.

Kokoomus esitti lisätalousarvioaloitteessaan hallitukselle 6,5 miljoonan euron määrärahaa Espoon kaupunkiradan rakentamisen aloittamiseksi.

”On käsittämätöntä, että hallituksen edustajat vastustavat Espoon kaupunkiradan rakentamista näin vimmakkaasti. Espoon kaupunkirata on ensimmäinen vaihe osana Turun tunnin junaa, ja myös edesauttaa koko pääkaupunkiseudun ja pääradan raideliikenteen sujuvuutta ja nopeutta”, Kauma sanoo.

Kauma pitää outona, että espoolaiset edustajat ovat olleet valmiina lisäämään satoja miljoonia euroja maakuntiin, mutta pääkaupunkiseudun ja Etelä-Suomen tärkeät hankkeet unohtuivat täysin.

”Espoon kansanedustajat ovat pitkään puhuneet ja ajaneet Espoon kaupunkiradan puolesta. Samalla on lausuttu kauniita lauseita raideliikenteestä ja ekologisista junayhteyksistä. Nyt, kun tämä päätös tuli konkreettisesti eteen, käännettiin kuitenkin takkia ja päätettiinkin vastustaa radan rakentamista. Tämä on traagista koko Etelä-Suomen raideliikenteen kehittämistä kohtaan,” Kauma sanoo.

Espoon kaupunkirataa vastaan äänestivät hallituspuolueen espoolaisista kansanedustajista Inka Hopsu (vihr.), Saara Hyrkkö (vihr.), Noora Koponen (vihr.), Tiina Elo (vihr.), Maria Guzenina (sd.), Jussi Saramo (vas.) ja Anders Adlercreutz (r.). Heistä Espoon kaupunginvaltuutettuja ovat Hopsu, Hyrkkö, Koponen, Elo, ja Guzenina.