Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen saapuu Turun Eurooppa-foorumiin pitämään pääministeri Antti Rinteen hallituksen eurooppapoliittisen puheenvuoron. Puheenvuoro pidetään Akatemiatalolla perjantaina 30.8.2019 iltapäivällä heti eduskunnan suuren valiokunnan julkisen kuulemisen jälkeen.

Puheenvuoroon odotetaan katsausta Suomen 1.7.2019 käynnistyneen EU-puheenjohtajuuskauden alkutaipaleista. Puheeseen odotetaan myös Suomen linjauksia Unkarin valtiojohdon syytöksistä Suomen oikeusvaltion tilasta.

– Olen erittäin innoissani, että saamme tuoreen Eurooppaministerin puheenvuoron mukaan Eurooppa-foorumiin. Tapahtumaviikon perjantaista on muodostumassa massiivinen. Tällöin kaupungissa ovat paikalla Eurooppaministerin lisäksi muun muassa komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen, Suomen komissaariehdokas Jutta Urpilainen ja lähes kaikki europarlamentaarikot, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn sekä työmarkkinajärjestöjen johto, iloitsee Turun Eurooppa-foorumin projektipäällikkö Väinö Kuusinen.

Turun Eurooppa-foorumiin on aiemmin kiinnitetty muun muassa Suomen komissaariehdokkaan Jutta Urpilaisen kyselytunti ja eduskunnan suuren valiokunnan julkinen kuuleminen. Kaikki tilaisuudet ovat avoimia yleisölle ja niissä voi esittää kysymyksiä tai kommentteja puhujille.

Kansalaiskeskusteluun on mahdollista osallistua myös Turun Eurooppa-foorumin mobiilisovelluksen kautta, josta löytää uusimmat ohjelma- ja puhujatiedot. Sovellus toimii Android-, iOS- ja Windows-laitteilla, ja se löytyy sovelluskaupoista nimellä Turun Eurooppa-foorumi. Tänä vuonna sovellus on kaksikielinen. Vuoden 2018 sovellus on poistunut käytöstä.

Lisätietoja:

Tätä on Turun Eurooppa-foorumi:

  • Turun Eurooppa-foorumi on vuosittainen poliittisen sesongin avaus, jossa pohditaan Suomen roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018.
  • Turun Eurooppa-foorumi tarjoaa ajankohtaista EU-tietoa sekä edistää avointa, tutkittuun tietoon perustuvaa laajaa keskustelua kansalaisten ja päättäjien kesken.
  • Vuoden 2018 Eurooppa-foorumin aikana järjestettiin yhteensä 30 tilaisuutta, joissa sadan asiantuntijan ja vaikuttajan kanssa keskusteli lähes 2000 kansalaista. Eurooppa-torin tapahtumiin osallistui lisäksi tuhansia kansalaisia.
  • Vuonna 2019 ohjelmajärjestäjien määrä on kaksinkertaistunut, ja erillisiä tapahtumia on kolmen päivän aikana yli 40.
  • Foorumin tilaisuudet järjestetään vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa, Turun kaupungin pääkirjaston Studiossa ja Kirjastopihalla sekä Vähätorin tapahtumalavalla.
  • www.europeforum.fi