Tasavallan presidentti nimitti perjantaina 9. elokuuta kansanedustaja, filosofian maisteri Hanna Kososen tiede- ja kulttuuriministeriksi. Samalla presidentti vapautti Annika Saarikon tiede- ja kulttuuriministerin tehtävästä.

Valtioneuvoston yleisistunnossa 9. elokuuta päätettiin ministereiden sijaisuuksista ja työnjaosta sekä muutoksista sote-ministerityöryhmän, osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden ministerityöryhmän sekä lapsi- ja nuorisopoliittisen ministerityöryhmän kokoonpanoissa. Ministeri Kosonen korvaa Annika Saarikon näissä työryhmissä.

Valtioneuvosto nimitti yhteiskuntatieteiden maisteri Tuomo Puumalan valtiosihteerin virkaan sekä valtiosihteeri Kimmo Tiilikaisen jatkamaan keskustan ministeriryhmän valtiosihteerinä. Ministeri Kosonen vannoi yleisistunnon alussa virkavalan ja antoi tuomarinvakuutuksen.

Annika Saarikko pyysi eroa ministerin tehtävästä syksyllä tapahtuvan perheenlisäyksen vuoksi. Saarikon on tarkoitus palata ministerin tehtävään elokuussa 2020.