Oulussa puoluekokoukseen kokoontuneet kristillisdemokraatit valitsivat lauantaina 24.8. kansanedustaja Sari Essayah´n, 52v, Lapinlahdelta jatkamaan yksimielisesti KD:n puheenjohtajana seuravan kaksivuotiskauden. Sen sijaan koko puolueen varapuheenjohtajisto uusiutui.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Peter Östman, 57v (256 ääntä). Hän on yrittäjätaustainen kolmannen kauden kansanedustaja ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Luodosta. Hän toimi kahdeksan vuotta KD eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin KD Nuorten pääsihteeri ja Forssan KD-osaston puheenjohtaja Viljami Haavisto, 22v (179 ääntä). Hän opiskelee teologiaa ja estetiikkaa Helsingin yliopistossa sekä klassista filologiaa ja antiikin kulttuuria Turun yliopistossa.

Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittiin lahtelainen kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Sonja Falk, 42v (133 ääntä) joka työskentelee lapsi- ja perhepolitiikan erityisasiantuntijana. Hän on aiemmin toiminut muun muassa ministerin erityisavustajana ja KD eduskuntaryhmän palveluksessa.

Muut varapuheenjohtajaehdokkaat saivat ääniä seuraavasti:

Tiina Tuomela 109 ääntä, Tapio Puolimatka 86 ääntä, Sari Tanus 80 ääntä, Sirpa Pursiainen 75 ääntä, Mika Ebeling 53 ääntä, Jouni Koskela 27 ääntä ja Miikka Korpiranta 4 ääntä.