DEBAATTIMEDIA

Victoria Median Politiikkasivut

Ministeri Leppä: Kaupat ja ravintolat – laittakaa brasilialainen liha boikottiin!

Valtiovarainministeri Mika Lintilä esitti eilen, että EU ja Suomi selvittäisivät pikaisesti mahdollisuuden kieltää brasilialaisen naudanlihan tuonnin johtuen Amazonilla poltettavasta sademetsistä.

-Jaan ministeri Lintilän huolen, sillä on täysin kestämätöntä, että Amazonin sademetsiä poltetaan soijan- ja naudankasvatuksen tieltä tuhoten samalla yhtä maailman tärkeimmistä hiilinieluista, sanoa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

-Haluankin vedota vahvasti kauppaan ja ravintoloihin – laittakaa brasilialainen liha boikottiin. Haluan nähdä täyskiellon sellaiselle tuontilihalle, jonka tuotanto on vastoin kaikkia ilmastosopimuksia, joita itse noudatamme, sekä tuotettu täysin vastoin omia eläinten hyvinvointiin ja antibiootteihin liittyviä standardejamme.

Monilla kaupoilla ja ravintoloilla on vaikuttavat vastuullisuusperiaatteet, joissa linjataan ilmastokestävästä ruuantuotannosta. Nyt olisi näytön paikka siirtyä sanoista tekoihin ja vetää brasilialainen liha pois myynnistä.

-Tämä olisi palvelus myös kuluttajille, sillä yhä useampi ottaa ilmasto- ja vastuullisuuskysymykset huomioon ravintoiloissa asioidessaan ja ruokaostoksia tehdessään. On kuitenkin syytä korostaa, että sademetsien pelastaminen ei voi olla yksittäisten kuluttajien vastuulla. Sen sijaan meidän päättäjien vastuulla se on.

-Maa- ja metsätalousministerinä yhdessä ministeriön kanssa olemmekin tehneet vimmatusti töitä alkuperämerkintöjen edistämiseksi, jotka edesauttavat kuluttajia valitsemaan ostoskoriinsa esimerkiksi kotimaisen tuotteen, jonka he tietävät vastuullisesti tuotetuksi. Tässä päästiin hyvään alkuun viime hallituskaudella ja ravintoloilla on nyt velvollisuus ilmoittaa lihan alkuperä, Leppä jatkaa.

Kotimaassa tuotettu naudanliha – paitsi täyttää tiukat laatukriteerit – on myös ilmaston kannalta paras vaihtoehto. Naudanlihan tuotanto perustuu meillä itse kasvatettuun nurmirehuun, eikä se syrjäytä viljantuotantoon soveltuvaa peltoviljelyä. Tuotantoa valvotaan tarkasti ja sitä koskevat tuet ovat ympäristöehdollisia, ministeri Leppä painottaa.

Amazonin sademetsäpalot nousevat esille Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella, sillä Suomi johtaa myös EU:n puheenjohtajamaana EU:n metsäkatotiedonannon käsittelyä. Se koskee toimenpiteitä, joiden avulla EU pyrkii torjumaan maailmanlaajuista metsäkatoa. Tavoitteena on vähentää globaalien tuotantoketjujen vaikutusta metsäkatoon.

YHTEYDENOTOT

Victoria Media/ Kerttu Vali
Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka
Puh/SMS: 040-5563129
email: debaattilehti(@)victoriamedia.fi
Gmail: debaattimedia(@)gmail.com
Yahoo: debaattimedia(@)yahoo.com

Debaattimedia Somessa

Eurovaalit 2019 sivut

Eurovaalit 2019 sivut

Debaattimedian Eurovaaleihin keskittyvät uutiset. Debaattimedia kuuluu Victoria Media nimiseen hankkeeseen.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalit 2019

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

KUNTAVAALIT2017 SIVUT

Debaattimedian Kuntavaalit 2017 erikoissivut. Kilkkaa kuvasta sivuille.

PRESIDENTINVAALIT 2018

PRESIDENTINVAALIT 2018