Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä syyttää perussuomalaisia ja erityisesti puolueen johtajaa Jussi Halla-ahoa, hallintovaliokunnan puheenjohtaja Riikka Purraa sekä kansanedustaja Sebastian Tynkkystä disinformaatio levittämisestä sekä Venäjän pussiin pelaamisesta Porvoon poliisien murhayritystapauksessa.

–    Halla-aho, Purra ja erityisesti Tynkkynen ovat luoneet systemaattisesti mielikuvaa, jonka mukaan ampujat olisivat olleet Suomeen saapuneita turvapaikanhakijoita tai pakolaisia. Nyt tämä luotu mielikuva on osoitettu vääräksi. Erityisesti Tynkkynen saisi hävetä kaikkia kommenttejaan ”partalapsista”. Jokainen näkee, että nyt perussuomalaisia sitten harmittaa kun kyseessä eivät olleetkaan maahanmuuttajat tai turvapaikanhakijat. On aivan uskomatonta, että iso eduskuntapuolue oikein odottamalla odottaa rikoksia ja levittää niistä väärää tietoa kannatusta nostaakseen.

Kärnä toteaa, että perussuomalaisten suhteen on pohdittava, kenen pussiin puolue oikein lopulta pelaa.

–    Perussuomalaisilla on läheiset yhteydet Venäjään ja eurooppalaisiin populistiliikkeisiin, joiden on osoitettu saaneen rahoitusta Venäjältä. Venäjän tarkoitus taas on horjuttaa Eurooppaa ja kaikkia eurooppalaisia valtioita. Tämä on hyvä pitää mielessä. Onko mahdollista, meillä on desantti-Jussi, desantti-Riikka ja desantti-Sebastian eduskunnassa? Tai desantti-Laura Euroopan parlamentissa? Tällainen disinformaation levittäminen kun ei palvele mitään muuta kuin yhteiskuntarauhan rapauttamista ja sitä Venäjä haluaa. En usko, että Halla-ahon, Purran ja Tynkkysen esivanhemmat sotivat sodissa tällaisen tulevaisuuden saavuttaakseen. Alkaakin jo näyttää siltä, että perussuomalaiset on epäisänmaallisin puolue koko maassa ja se on kyllä jo saavutus. Tällaisella toiminnalla tuhotaan sotaveteraanien perintö: vakaa, vapaa ja vauras Isänmaa.