Susanna Junttila Kuvaaja: Eduskunta

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä on valinnut rovaniemeläisen Susanna Junttilan uudeksi maakunta-avustajakseen. Junttila seuraa tehtävässä Kärnän edellistä avustajaa Tiina Loukolaa, joka siirtyi uusiin tehtäviin syyskuun alussa.

Susanna Junttila on kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu, Rovaniemen kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja ja keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja. Aiemmin hän on toiminut muun muassa kaupunginhallituksen jäsenenä ja lukuisissa keskustan sekä keskustanuorten eri tehtävissä. 34-vuotias Junttila on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri.

– Odotan innolla yhteistyötä Susannan kanssa ja on upeaa, että sain työparikseni näin kokeneen sekä innostuneen ihmisen. Susanna on avustanut aiemmin myös esimerkiksi Paavo Väyrystä, joten hän osaa satavarmasti tulla toimeen kaltaiseni persoonallisuuden kanssa. Susanna on äärimmäisen lahjakas poliitikko ja Lapin asiat ajavat hänelle kaiken muun edelle. Lisäksi jaamme saman alkiolaisen arvomaailman, vaikka Susanna onkin minua konservatiivisempi. Se ei haittaa. Tämä on kepulaisuutta parhaimmillaan.